Cum așezăm oglinzile în casă

0

Oglinda este una dintre cele mai utile piese de mobilier – luminează încăperile întunecoase, creează iluzii optice care pot pune în valoare designul interior și nu în ultimul rând ne ajută să ne verificăm aspectul fizic zilnic. Dar nu toată lumea știe în ce locuri ar trebui să așezăm oglinzile în casă pentru a pune în valoare „magia” lor sau care sunt pozițiile și dimensiunile potrivite. Iată câteva sfaturi:

–       Știm deja că nu toate oglinzile sunt create pentru a fi agățate pe pereți, dar dacă o faci asigură-te că nu folosești pur și simplu un cablu sau o șfoară, ci o agățătoare sigură, integrată pe spatele oglinzii și care poate fi montată foarte bine pe perete.

–       Este recomandat să agăți oglinda cât mai sus pe perete și să o înclini puțin, astfel încât să reflecte mai mult din camera în care se află.

–       Oglinda din baie ar trebui să fie înrămată și așezată deasupra chiuvetei. Oglinda neînrămată și lipită cu adeziv nu arată foarte bine și va fi greu de îndepărtat când va veni timpul să o schimbi.

–       Oglinda de pe ușă ar trebui să fie lungă, pentru a ocupa cât mai mult din suprafața ușii.

mirror2

–       Într-o cameră cu expunere către sud este bine să pui în valoare lumina discretă de după-amiază amplasând oglinda pe peretele opus celui cu fereastra, pentru a reflecta exteriorul. Dacă însă vrei să profiți de soarele dimineții, oglinda ar trebui să stea pe peretele adiacent celui cu fereastra.

–       Sufrageria este locul în care cei mai mulți dintre noi avem una sau mai multe oglinzi, mai ales dacă există și un candelabru în încapere pe care să îl reflecte. Atenție, candelabrul nu trebuie să aibă bulbii la vedere, pentru că reflexia va fi prea puternică; folosește o oglindă vintage care poate reduce din luminozitate.

–       Holul este un loc potrivit pentru oglindă, pentru că aceasta va face încăperea să pară mai mare și mai luminoasă.

terminal 1 024

–       În camerele înalte ar trebui să predomine oglinzile verticale, iar în camerele lungi sunt potrivite oglinzile orizontale.

–       Evită să așezi oglinda deasupra patului sau în locuri în care există foarte multă mișcare.

–       O mișcare îndrăzneață ar fi să așezi o oglindă deasupra altei oglinzi pentru a crea un obiect decorativ inedit.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: houzz.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here