Cum creezi un colț de relaxare în casă sau apartament. 3 sfaturi practice de care să ții cont

0

Zona de relaxare este acel spațiu din locuință în care poți să te retragi la sfârșitul unei
zile încărcate sau în oricare alt moment dificil, în care poți să alungi stresul și oboseala
și să te încarci cu o nouă doză de energie. În absența unui spațiu dedicat acestui scop,
faci asta așezându-te pe canapea sau pe fotoliu, însă meriți mai mult de atât. Dacă ai o
casă mare, este foarte simplu să-ți amenajezi o zonă de relaxare, într-o cameră
separată sau pe o porțiune din living. Dar cu puțină imaginație și câteva amenajări
simple vei reuși să realizezi asta chiar și într-un apartament cu un număr mic de
camere.

Zona de relaxare este acel spațiu din locuință în care poți să te retragi la sfârșitul unei zile încărcate sau în oricare alt moment dificil, în care poți să alungi stresul și oboseala și să te încarci cu o nouă doză de energie. În absența unui spațiu dedicat acestui scop, faci asta așezându-te pe canapea sau pe fotoliu, însă meriți mai mult de atât. Dacă ai o casă mare, este foarte simplu să-ți amenajezi o zonă de relaxare, într-o cameră separată sau pe o porțiune din living. Dar cu puțină imaginație și câteva amenajări simple vei reuși să realizezi asta chiar și într-un apartament cu un număr mic de camere.

În primă fază, este important să decizi locul (camera) în care îți dorești zona de relaxare, apoi să ții cont de 3 elemente principale:

Mobilierul

Trei elemente de mobilier pot defini o zonă în care să te retragi pentru a-ți reîncărca bateriile: un fotoliu, un raft cu cărți și o măsuță de cafea. Le poți amplasa fără probleme într-o parte a livingului, integrându-le în decorul de ansamblu.

Important este ca aceste trei elemente să fie grupate pentru a crea și efectul vizual care îți sugerează liniștea și odihna. Pentru relaxare eficientă poți opta pentru un fotoliu de masaj, care poate contribui decisiv la starea ta de bine. Au programe speciale pentru masaj de relaxare sau pentru combaterea durerilor musculare din orice zonă a corpului, chiar și a migrenelor. În plus, aceste dispozitive extraordinare au și un design foarte modern, care va aduce un plus în aspectul general al încăperii.

Însă poți alege și un fotoliu clasic, cu spătar înalt, foarte comod. Raftul cu cărți ar trebui amplasat în partea laterală, la mică distanță, astfel încât să poți lua o carte fără să te ridici. Poate că nu ai dispoziția necesară să citești, însă simpla prezență a acestui element îți va da o stare bună. În fața fotoliului sau pe partea laterală opusă raftului cu cărți poți avea o mică masă pe care să-ți pui o cafea sau un ceai.

Lumina

Deși conștientizăm mai puțin acest lucru, lumina are un efect foarte puternic asupra stării noastre. Pe timp de zi ar trebui să profităm cât mai mult de lumina naturală, motiv pentru care această zonă de relaxare ar fi ideal să fie amenajată cât mai aproape de fereastră. Pentru seri sau zile mai întunecate ar fi bine să avem o lampă cu picior înalt, care să amplifice lumina dată de corpul principal de iluminat sau pe care să o folosim independent. Pentru această lampă alege un bec cu lumină caldă, care are un efect de relaxare.

Cromatica

În funcție de preferințele tale, cromatica în zona de relaxare poate fi variată. În general, nuanțele neutre, de pământ, sunt recomandarea generală, însă culorile pastelate au același efect. Potrivit Better Homes & Gardens, poți alege orice paletă cromatică inspirată de natură, cum ar fi nuanțele de verde organic, de verde strălucitor, de maro, de albastru marin sau turcoaz, de nuanțe tropicale – galben și portocaliu. Toate au un efect relaxant și îți transmit o stare pozitivă.

Foto: Pexels

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here