Cum poți păstra usturoiul proaspăt mai mult timp și de ce este bun pentru sănătate

0

Fiecare gospodar are rețetele lui de păstrare a fructelor sau legumelor, metodele sunt tradiționale simple și chiar funcționează. Așadar, uite cum gospodarii păstrează pentru mai mult timp usturoiul, fără a utiliza sare, făină și fără congelare.

Cum poți păstra usturoiul proaspăt vreme îndelungată

Ei bine, recoltele de usturoi bogate trebuie depozitate corespunzător pentru a-și păstra beneficiile. Metoda caucaziană reprezintă o tehnică tradițională și eficientă pentru a conserva usturoiul pe termen lung, menținându-i forma și conținutul său nutritiv valoros.

Astfel că, după ce este recoltat, usturoiul este uscat și se îndepărtează stratul exterior. Totuși, secretul constă în a arde capetele superioare și inferioare ale căpățânilor de usturoi. Apoi, el este așezat cu grijă într-o pungă de bumbac, care poate fi depozitată într-un loc uscat, precum un sertar de bucătărie.

Usturoiul face minuni pentru sănătate

Usturoiul mai este denumit și „lichidul de aur” sau „regele condimentelor”, este mult mai mult decât un simplu ingredient delicios utilizat adesea în gastronomie.

De-a lungul istoriei, usturoiul a fost apreciat nu numai pentru gustul său în mâncăruri, ci și pentru calitățile sale terapeutice deosebite. Acest mic condiment cu o putere remarcabilă a fost recunoscut în întreaga lume pentru multitudinea sa de beneficii pentru sănătate.

Ce beneficii are usturoiul

Ei bine, chiar dacă avem tendința să îl evităm datorită mirosului sau extrem de puternic, trebuie să recunoaștem că contribuțiile usturoiului asupra sănătății noastre sunt miraculoase. Încă din antichitate acest ingredient era folosit pe post de antibiotic natural și ajuta la secreția de enzime digestive, sprijinind absorbția nutrienților.

Usturoiul conține antioxidanți precum alicina, care luptă împotriva stresului oxidativ și reduce riscul de boli cronice. Această substanță adesea întâlnită în conținutul sau contribuie la reducerea inflamațiilor și este extrem de utilă în afecțiuni precum artrită.

Studiile arată că usturoiul poate scădea colesterolul „rău” și crește nivelul colesterolului „bun,” protejând inima. De asemenea, consumul regulat întărește sistemul imunitar datorită compușilor săi cu proprietăți antibacteriene și antivirale. El mai are și efecte hipotensive și ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase.

Contribuie la sănătatea creierului și poate ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, iar în plus, mai poate contribui la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel gastric și cel colorectal.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here