Dacia Logan MCV Stepway în weekend cu Bella

4

Cu un câine de talie mare trebuie să mergi într-o mașină pe măsură, atunci când trebuie să te deplasezi din punctul A până în pubctul B și ”excursia” nu se poate face pe jos. Cam ăsta a fost cazul meu și al retriever-ului Bella, în weekend-ul înghețat de la sfârșitul lunii ianuarie. Norocul meu a fost că am primit pentru a-i cunoaște tainele o mașină de la Dacia. Mai exact, un MCV Stepway 1.5 dCi 90CP, o mașină cu multă personalitate și cu consum mic, mic chiar și cu un pasager canin în portbagaj.

Generosul spațiu destinat bagajelor este perfect în cazul transportării câinilor de talie mijolcie sau mare. Evident, dacă nu vrei să-ți murdărească mocheta neagră, atunci o acoperi cu o husă specială, costă vreo 100 de lei. Dacă nu ai așa ceva la indemână, este ofoarte ok cu carton mare, hârtia putând să absoarbă și umezeala din blana câinelui în caz că e ud pe afară. În cazul meu a fost înghețat, deci ud, ud rău!

Pasagerul canin a fost foarte mulțumit, dar cum au fost ceilalți pasageri?

Pasagerii din spate, ca în cazul oricărui Logan, au spațiu suficient chiar dacă sunt trei. Nici picioarele nu le sunt înghesuite dacă au o înălțime medie, în jur de 1,80m. În față e răsfăț, ai scaune încălzite și un scaun destul de lat încât să nu te lovești cu cotul de cel al șoferului, iar LCD-ul de pe consola centrală este suficient de fin la atingere, deci, în dreapta fiind, poți să faci pe DJ-ul cu telefonul conectat la boxele mașinii.

În varianta testată, MCV-ul Stepway arată din afară ca un crossover și nu e departe de unul SUV2x4. Grație gărzii la sol de aproape 150 de mm, mașina urcă ușor bordurile sau trece la fel de ușor peste dâmburi de zăpadă, că tot suntem în plin sezon. Cei 90 de Cp ai propulsorului diesel, duce MCV-ul foarte grabnic la limita de 130 km/h de pe autostradă. Poate e puțin cam zgomotos în habitaclu, dar vedem cum va fi și la vară, dat fiind că profilul cauciucurilor de iarnă este mai proeminent și mai zgomotos.

Dacia Logan MCV Stepway în weekend cu Bella
Dacia Logan MCV Stepway în weekend cu Bella

După câteva sute de km parcurși la volanul MCV-ului în București și în afara lui, până la munte și înapoi, dCi-ul cu cele 5 trepte ale sale nu a vrut mai mult de 5,7 litri de motorină la suta de km. Bine, nu?

Concluzii: Dacă aveți câine relativ mare, v-ar fi perfect un Logan MCV, poate să fie cu propulsorul pe benzină și nu neapărat în variantă Stepway. Dacă însă vreți un crossover 2×4 cu sistem Start/Stop, Navigație și aspect de off-road, atunci vă puteți gândi la această mașină. Pentru o Dacia Logan MCV Stepway diesel și cutie manuală în 5 trepte ar trebui să scoateți din buzunar aproximativ 12.500 Euro. Și nu trebuie să fie neapărat albastră, așa cum apare promovată de cei de la Dacia!

 

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here