Decorațiuni pentru casă din plante uscate

3

Fie că aveți locuința amenajată în stil clasic, tradițional sau modern, decorațiunile pentru casă cu plante uscate vor reprezenta cu siguranță o idee originală pentru că florile aduc natura mai aproape de noi și creează o atmosferă plăcută.

Decorațiunile cu flori uscate se pot face chiar în propria casă fără să implice costuri, au un efect estetic deosebit, sunt destul de rezistente și nu în ultimul rând, ușor de întreținut. Cum se obțin flori uscate și aspectuoase? Florile se uscă înainte de a-și pierde petalele. Se pot lăsa fără apă chiar înainte de a începe să se ofilească pentru a-și păstra mai bine culoarea naturală.

Iată câteva idei de utilizare a plantelor uscate de încercat:

Decorarea unui perete cu plante uscate

Dacă aveți un perete simplu, anost în casă care are nevoie de înviorare, florile uscate pot fi răspunsul perfect la această problemă. Ele vor oferi un strop de viață în cameră și vor creea un mediu ambient plăcut pentru relaxare și destindere. O decorațiune foarte ieftină dar eficientă se poate realiza din buchețele de flori naturale. Pentru aceasta trebuie să puneți la uscat trei-patru buchete pe care le puteți așeza pe unul dintre pereții din bucătărie. În mod sigur vor da camerei un aspect plăcut și vor îndepărta și mirosurile neplăcute din încăpere.

 

Coroniță din plante uscate

La fiecare schimbare de sezon puteți face o coroniță din flori combinate cu plante sau chiar fructe uscate și conuri de brad. Cum se confecționează concret? Se iau câteva nuiele, un buchet de flori uscate, un lipici stick, o foarfecă și se face o bază din crenguțe de plante și frunze. Începeți prin eliminarea excesului de tulpină, vor rămâne ramurile cele mai elastice din care se face un cerc pe care se împletesc pe orizontală alte rămurele și frunze pentru a menține un flux circular bun în jurul coroniței de flori. Pe acest cadru astfel format se aplică flori uscate care se fixează cu lipici. Va necesita un timp de uscare a lipiciului de 30 minute.

 

Crearea unui tablou de flori uscate

Ca să faceti niște tablouri superbe cu flori uscate trebuie în primul rând să alegeți plantele preferate și să le puneti la presat într-o carte. După câteva zile se pot lipi pe un carton care apoi se vor așeza într-o ramă foto. Uscarea plantelor durează cam 24 de ore, apoi veți putea expune tabloul în living sau în altă cameră. O altă variantă de tablou mai diferită de cea clasică ca în exemplul anterior poate fi lipirea florilor uscate direct pe un geam de la un tablou mai vechi care ulterior va fi înrămat pentru a vă reaminti de primăvară și de vară.

 

Buchete decorative cu flori și plante uscate

Această idee de decorare este relativ ușor de pus în practică. Și aici este esențial ce flori alegeți; pentru un efect spectaculos trebuie să fie mai diferite ca formă și culoare. Se formează un buchet sau dacă aveți deja unul se pune la uscat apoi se așează într-o vază sau un borcan cu formă specială, de inspirație vintage la care se pot adăuga fundițe sau sfoară de cânepă, astfel încât rezultatul final să fie o piesă specială, ideală pentru decorul casei.

 

Odorizant natural de cameră (Aromaterapie)

Încă din momentul în care florile încep să dea primele semne de ofilire puneți petalele într-un castron sau coșuleț. La acestea se pot adăuga frunze și semințe și diverse condimente, batoane de vanilie, coji de portocală, muguri de brad sau conuri de pin în funcție de preferințe. După ce se vor usca veți simți aromele speciale pe care le emană dar veți fi încântați și de aspectul deosebit al acestor combinații. Cele mai pregnante mirosuri sunt cele de la florile de crini, trandafiri, levănțică etc. De asemenea puteți așeza buchete de flori de câmp sau de plante aromatice în bucătărie pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.

 

Lumânări florale

O primă idee este introducerea unei candele într-un borcan decorat cu flori uscate și lipite pe exteriorul acestuia sau prinse cu sfoară de cânepă și atașată borcanului. Lumânările albe, simple le puteți decora cu flori uscate. Câteva ramuri mici și petale de flori se adaugă în ceara topită într-un vas pe foc din care vor rezulta lumânări handmade. Pe lângă faptul că dau o imagine atrăgătoare vor parfuma și aerul din încăpere. De aceea trebuie să alegeți flori cu un parfum puternic ca de exmplu flori de crin, zambile, levănțică sau trandafiri. Mai simplu, topiți o cantitate mică de ceară, dați un prin strat pe lumânare, apoi așezați floarea presată peste care aplicați alte câteva straturi de ceară.

 

Ornamente florale pentru pomul de crăciun

O modalitate foarte bună de a afișa flori uscate este într-un ornament de sticlă care poate fi un glob transparent din sticlă sau un bec uzat.

 

Nu există o regulă care să spună că florile vă pot împodobi locuința doar dacă sunt proaspete. Și florile uscate vă pot da o stare de bine, un miros parfumat și un decor asemănător cu cel din natură, dacă veți alege una din variantele propuse.

Foto: beforeitsnews.com, thingsthatinspire.net, gardentherapy.ca, sahorticultura.com, broomebeck.co.uk, artisandriedflowers.co.uk, etsy.com, AliExpress.com

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here