Pe zi ce trece pare că apar tot mai mulți pași în rutina de skincare, însă este important să știm exact la ce folosește fiecare pentru a știi dacă este întredevăr potrivit. Află în acest articol care sunt diferențele dintre serum și crema hidratantă.
Scop
Crema hidratantă și serumul nu sunt produse interschimbabile, deși prezintă similarități, sunt formulate diferit pentru scopuri diferite.
Cremele hidratante sunt concepute în primul rând pentru a hidrata pielea. Ele pot include alte caracteristici, dar hidratarea este funcția cheie a unei creme hidratante.
Un serum poate hidrata pielea de asemenea, dar nu este funcția lui primară. Serumurile pot trata orice, de la riduri la hiperpigmentare, așadar vizează anumite probleme specifice ale pielii.
Aplicarea
Serumurile sunt concepute pentru a adresa o mulțime de diferite probleme ale pielii, așadar unele sunt recomandate pentru a fi folosite doar noaptea și altele pot fi folosite mai frecvent.
Un serum trebuie să fie întotdeauna aplicat după demachiere și tonifiere, dar înainte de crema hidratantă și nu trebuie folosit pentru a înlocui procesul de hidratare, în ciuda faptului că are efecte hidratante.
Greutate
Un serum este mult mai ușor în greutate în comparație cu o cremă, deoarece permite penetrarea mai adâncă în piele.
Cremele hidratante au molecule mai mari și sunt mai grele, hidratând epiderma (stratul superior al pielii) în profunzime.
Ambalaj
La prima vedere, pentru a identifica dacă un produs este o cremă hidratantă sau un serum, ne uităm la ambalaj. Cele mai multe serumuri sunt pline cu ingredienți foarte concentrați pentru a fi folosite cu moderație. Serumirile se prezintă adesea în sticluțe mici cu un aplicator pipetă sau pompă pentru a permite mai mult control la aplicarea produsului.
O cremă hidratantă este concepută pentru a fi folosită zilnic, așadar va fi împachetată fie într-un recipient cu capac înșurubabil fie un tub.
Sursa: marionnaud