Holcim lansează singurul ciment aditivat din România

0

Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, lansează o nouă generație de ciment, Structo® Plus cu Duraditiv, un component care îmbunătățește proprietățile betoanelor și asigură durabilitatea produsului final. Acesta este singurul ciment aditivat din România. Produsul a fost dezvotlat de către specialiștii Holcim din România împreună cu experții Centrului de Cercetare şi Dezvoltare LafargeHolcim Lyon.

Introducerea aditivilor în compoziția de bază a cimentului la sac este o premieră în România, aceștia fiind folosiți de obicei în stațiile de betoane. Acest demers face parte din obiectivul de dezvoltare și inovare din strategia Holcim România, venind în sprijinul clienților cu un produs superior din punct de vedere tehnic.

50% mai puține fisuri

Duraditiv asigură o contracție redusă a betoanelor preparate cu noul Structo® Plus în comparație cu betoanele obișnuite. Prin urmare, tendința de fisurare imediat după punerea în operă este puternic redusă. Lucrările sunt mai rezistente în timp și arată mai bine.

25% rezistență inițială mai mare

Betoanele preparate cu noul Structo® Plus au viteza de întărire mult mai mare. Rezistența inițială ridicată înseamnă flexibilitate mai mare în organizarea șantierului și griji mai puține legate de condițiile meteo. Atuuri importante, ținând cont că fiecare proiect este diferit, unic și plin de provocări.

20% durabilitate crescută

O condiție esențială pentru ca o construcție să dureze este ca betonul să își păstreze proprietățile în timp. Betoanele poroase și cele susceptibile la contracții se degradează mai repede, iar apariția fisurilor conduce la degradare și probleme structurale în timp. Structo® Plus cu Duraditiv diminuează apariția fisurilor și prelungește durata de viață a construcțiilor.

15% timp mai scurt de decofrare

Elementele executate cu noul Structo® Plus pot fi decofrate rapid, contribuind la accelerarea lucrărilor. Astfel executantul are oportunitatea de a contracta mai multe proiecte, în timp ce beneficiarul își reduce cheltuielile cu închirierea cofrajelor și se poate bucura de finalizarea mai rapidă a lucrărilor.

Holcim lansează singurul ciment aditivat din România
Holcim lansează singurul ciment aditivat din România

Noul produs, disponibil din aprilie

Noul Structo® Plus este un ciment Portland compozit de tip 42,5 R, creat în laboratoarele Centrului Tehnic Holcim România. Produsul este bazat pe o rețetă optimizată, care încorporează Duraditiv. Noul Structo® Plus poate fi folosit pentru o gamă largă de rețete de beton, de la C8/10 până la C30/37, respectiv B150 – B450.

Cimentul, disponibil în saci de 40kg și 20kg, poate fi folosit în toate aplicațiile care țin de construcția unei case: fundație, structură, grinzi, planșee, pereți interiori și exteriori, precum și pentru elemente de zidărie, pavare sau placare. Ambalajul a fost conceput pe baza recomandărilor primite atât din partea beneficiarilor, cât și a utilizatorilor de ciment. Structo® Plus va fi disponibil la nivel naţional începând cu luna aprilie 2017.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here