Începe programul Casa Verde din cânepă

0

HempFlax, o companie olandeză lider pe segmentul de cultivare şi procesare cânepă, si Carmeuse, principalul producător de var la nivel mondial, susţin proiectul Casa Verde Plus, lansat recent de către Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. În aecst context, companiile demareaza un proiect paralel, Casa Verde Cânepă, prin intermediul căruia oferă materia primă pentru zidărie, realizată din puzderie de cânepă şi var, pentru trei case în plus fata de cele selectate de Minister.

Astfel, cei care nu şi-au depus încă dosarul pentru înscriere în programul iniţiat de Minister sau care nu s-au calificat, pot accesa acest proiect, care oferă produse în valoare de circa 5.000 de euro pentru fiecare dintre cele trei case. Perioada de înscriere începe pe 1  octombrie şi se va încheia la 31 decembrie 2016. Toate infromaţiile despre acest program vor fi disponibile celor interesaţi pe platforma casaverdecanepa.com.

Începe programul Casa Verde din cânepă
Începe programul Casa Verde din cânepă

„Impulsionaţi de proiectul Casa Verde Plus, am iniţiat un proiect paralel, tocmai pentru a încuraja acest mod de a construi ecologic şi de a oferi case model pentru cei care sunt interesaţi. Faptul că varul şi cânepa au fost incluse în programul Casa Verde Plus ne-a dat un imbold să finanţăm această variantă de zidărie ecologice, având în vedere că promovăm de curând zidăria din cânepă şi var 100% românească, în postura de producători ai materiei prime”, explică Oana Suciu, directorul general al HempFlax România.

Cine se poate înscrie în programul Casa Verde Cânepă

Orice persoană fizică ce are în vedere construirea  unei case noi sau care doreşte să renoveze se poate încrie la programul iniţiat de cele două firme.

Începe programul Casa Verde din cânepă
Începe programul Casa Verde din cânepă

Cele mai importante criterii de selecţie sunt ca toată zidăria să fie realizată din cânepă şi var şi ca proiectul să se dorească a fi finalizat în perioada de primăvară-vară 2017. Selecţia se va face pe baza unui concurs de proiecte, care vor fi încărcate pe site-ul casaverdecanepa.com şi votate online de public, Apoi, în luna ianuarie, primele zece proiecte din votul online vor fi analizate de o comisie mixtă.

Zidaria izolantă va fi realizată din puzderie de cânepă şi var. Puzderia de cânepă este produsă de HempFlax în judeţul Alba şi constituie un produs secundar ce reprezintă partea lemnoasă a tulpinii, rezultată după extragerea fibrelor tehnice şi întrebuinţată ca material pentru construcţii ecologice.

Varul va fi asigurat de Carmeuse Holding, care oferă soluţii performante, economice şi prietenoase cu mediul, pentru o gamă largă de aplicaţii în domeniul industrial, comercial şi de mediu.

Casa Verde Cânepă vine în paralel cu programul lansat recent de către Ministerul Mediului, Casa Verde Plus.

Începe programul Casa Verde din cânepă
Începe programul Casa Verde din cânepă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here