O casă de vis construită într-o seră

0
O casă de vis construită într-o seră

V-ați gândit vreodată că ați putea “locui într-o seră”? Eu nu, dar uite că se poate. O familie din Suedia a construit o seră în jurul casei. Inspirația le-a venit de la arhitectul Bengt Warne care a început proiectarea primului Naturhus (Casa Naturii) în 1974.

Inițial, Sacilotto a căutat un teren gol pentru a construi un nou Naturhus, în cele din urmă însă a dezvoltat proiectul pe o veche casă de vară din arhipelagul de la Stockholm. Pornind de la ideea arhitectului Warne, el a acoperit o casă mică de vară cu sticlă de 4 milimetri, construind astfel o seră în jurul casei.

O casă de vis construită într-o seră
O casă de vis construită într-o seră
O casă de vis construită într-o seră

Amprenta din seră este aproape dublă față de suprafața casei, astfel încât spațiul generos rămas a fost folosit pentru o grădină. Interiorul balonului oferă o climă mediteraneană, ceea ce permite cuplului să crească legume ca de exemplu, smochine, roșii, castraveți și altele.

O casă de vis construită într-o seră
O casă de vis construită într-o seră

Faptul că-și cresc propriile fructe și legume le-a dat celor doi certitudinea că orice mănâncă este complet organic și lipsit de pesticide. „Nu locuim aici doar pentru a folosi natura, soarele și apa. Este vorba de o filosofie de viață”, a spus Charles.

Punctul de atracție al casei rămâne plafonul acoperit cu sticlă pentru că nu mai este nevoie de un acoperiș. Familia are în acest mod un spațiu mare pentru a face plajă, să citească sau să se joacă cu fiul lor cu leagănul sau bicicleta. Un alt punct forte al casei Granmar-Sacilotto îl reprezintă sistemul complet independent de canalizare. Sacilotto fiind inginer de profesie a construit un sistem de canalizare special. Are o toaletă separatoare de urină și utilizează centrifuge, cisterne, iazuri de grădină pentru a filtra apa și a composta resturile.

O casă de vis construită într-o seră
O casă de vis construită într-o seră
O casă de vis construită într-o seră

Locuința lui Marie Granmar și Charles Sacilotto este mult mai caldă datorită serei. Aceasta funcționează ca orice altă seră, permițând menținerea unui climat constant în interior. Construirea casei într-o seră nu a fost doar o decizie practică, ea reprezintă o schimbare a stilului de viață pentru Marie și Charles.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here