Patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor

1

În lumea decorațiunilor interioare, tapetul se află pe un val de popularitate, după mai mulţi ani în care a stat  pe lista neagră a designerilor de interior. Dacă ai tapet, dar ţi-e teamă că îndepărtarea acestuia îţi va da bătăi de cap, iată patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor.

Tapetul a revenit în atenţia designerilor de interior. Şi nici nu e de mirare de ce. Unul dintre motive se datorează creşterii masive a tehnologiei de imprimare. Acest lucru a făcut să fie mult mai ușor să fie tipărite o mare varietate de modele noi și tradiționale, într-o gamă uimitoare de culori și texturi.

Imprimarea digitală a făcut posibil ca întregul proces de realizare a tapetului să fie mai durabil. De asemenea, acesta ajută la facilitarea realizării unei caracteristici de design, prin eliminarea mirosului chimic puternic.

Patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor
Patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor

Și cele mai interesant lucru dintre toate, este că tapetul face posibil pentru chiriași sau studenți, care au o capacitate limitată de a decora spaţiul în care locuiesc, să beneficieze de frumusețea vizuală a unei camere accentuate cu tapet, fără ca banii daţi ca garanţie să fie pierduţi.

Dar, chiar și cu această tehnologie nouă, cu excepția cazului în care foloseşti hârtia detașabilă, oricine iubește tapetul se va confrunta în cele din urmă cu sarcina grea de a încerca să- elimine. Deși poate fi greu, înlăturarea tapetului nu este deloc o sarcină imposibilă. Tot ce este nevoie este timp, dar şi să cunoşti tehnicile corecte.

Iată patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor

Iată patru tehnici care te vor ajuta să scapi de tapet, şi de ce nu, să pui unul nou, fără a distruge vopseaua de dedesubt.

  1. Începe procesul de eliminare a tapetului prin pulverizarea de apă pe marginea hârtiei şi las-o să pătrundă. Apoi îndepărtează hârtia, de la margini, cu o racletă de plastic. Porneşte întodeauna din partea de jos şi şterge imediat picăturile.
  2. Dacă primul pas nu dă roade, atunci foloseşte un steamer pentru haine. Îndreaptă aparatul cu aburi pe porţiuni mici, iar apoi îndepărtează tapetul, cu grijă.
  3. În cazul în care adezivul este încăpăţânat şi nu vrea nici cum să fie îndepărtat, umezeşte tapetul cu oţet. Acesta este un solvent potrivit pentru adeziv.
  4. Dacă oricare dintre cele trei variante de mai sus nu dă niciun rezultat, atunci trebuie să cumperi o soluţie pentru dezlipit tapetul şi să urmezi instrucţiunile cu atenţie. Enzimele din soluţie vor dizolva tapetul şi pasta, iar îndepărtarea va fi uşoară.
Patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor
Patru moduri de a înlătura tapetul de pe pereţii camerelor

Sursa foto: Botherland 

Dacă încerci oricare dintre aceste variante, ţine minte că trebuie să începi de jos şi să ştergi picăturile şi bucăţile de tapet imediat, astfel ca peretele să nu se păteze.

Sursa text: The Spurce 

un comentariu

  1. Bună ziua. Am un tapet siliconat și nu îl pot da jos deoarece hârtia rămâne lipita de perete. Am încercat soluții din diferite magazine dar și varianta apa calda și balsam. Va rog un sfat. Multumesc

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here