Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă

0

În cea mai mare parte, designul interior este exact ceea ce se spune că este. Un mod de a crea și de a aranja interiorul structurilor în care trăim și muncim pentru a fi confortabile. Dar și plăcute vizual și fizic. Iată patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă.

Este interesant, și poate puțin ironic să observăm cât de mult din acest proces depinde de cantitatea de elemente din spaţiul exterior pe care le putem aduce la interior. Mobilierul din lemn, finisajele din piatră și chiar pieile de animale sunt bucăţele din natură pe care le putem adăuga în casă.  

De ce e bine să ai plante în casă

Dar dintre toate modurile diferite pe care le găsim pentru a fura puţin din natură , folosirea plantelor este cea mai benefică soluţie.  Când vine vorba de amenajarea locuinţei sau a biroului, nu poţi subestima niciodată importanța de a avea plante ca parte a spațiului zilnic de locuit. 

Există numeroase motive pentru a include o doză sănătoasă de plante în orice cameră a casei. Acestea sunt bune chiar şi pentru sănătatea ta şi a celor din jur. Dincolo de valoarea lor estetică, plantele reduc toxinele în aer și îmbunătățesc calitatea aerului. Beneficiile variază de la scăderea tensiunii arteriale, la energizarea minții. Numeroase studii științifice au demonstrat că plantele sunt deosebit de benefice pentru cei bolnavi. Acestea ajută la scăderea nivelului de stres în rândul pacienților pe termen lung. Iată patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă.

Plante de podea

Unul dintre cele mai bune lucruri despre plante este versatilitatea pe care o oferă în termeni de mărime. Ele pot fi destul de mici pentru a accentua un birou mic sau rafturi mici, deschise, sau pot fi suficient de mari pentru a-ţi ordona spațiul.

Iar dacă ai o cameră care are puțin verde și prea mult spațiu gol, o plantă de podea poate fi soluția potrivită. Deci, aruncă o privire prin casă. Data viitoare când observi că ai un colț gol și spațiul nu se simte complet, este posibil să nu fie nevoie să îl încarci cu mai mult mobilier.

O plantă de podea ar putea fi ingredientul lipsă care completează încăperea în timp ce aduce un nou sentiment de prospețime decorului. Este important să ne amintim însă că plantele sunt lucruri vii. 

Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă
Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă

Orhidee

Când te afli în căutarea unor plante care să adauge în schema ta de decorare, este întotdeauna bine să îţi aminteşti că verdele nu este singura culoare disponibilă. Plantele cu flori au beneficii pentru sănătate și aromaterapie. Orhideele sunt o soluţie de lungă durată printre stilişti și designerii de interior. Indiferent unde le plasezi într-o cameră, acestea fac o declarație care atrage ochiul și luminează încăperea.

Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă
Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă

Flori tăiate

Mai există o soluție pe termen scurt, care necesită mai puțin timp și întreținere. Poţi cumpăra în mod constant flori tăiate de la florărie. Pe lângă faptul că sunt mai puțin consumatoare de timp, florile pot fi o opțiune mai puțin costisitoare. Depinde doar cât de des alegi să le înlocuieşti.

Înlocuirea florilor poate fi o modalitate foarte bună de a schimba aspectul camerei fără prea multă cheltuială sau efort.

Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă
Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă

Plante suculente şi cactuşi

Nu toți suntem binecuvântați cu răbdare atunci când vine vorba de îngrijirea plantelor, care poate fi dificilă. Dar chiar dacă nu ai avut noroc în trecut, există un număr de plante care sunt mult mai ușor de îngrijit.

De exemplu, poţi lua în considerare alegerea unui cactus sau a unei plante suculente. Verzi şi pline de viață, ambele sunt tipuri de plante de deșert sunt potrivite pentru medii. De fapt, aceste plante au nevoie doar de puțină apă și lumină. Iar întreținerea lor este foarte scăzută, ceea ce le face ușor de îngrijit.

În plus față de rezistența și longevitatea lor, aceste plante au, de asemenea, un aspect interesant, care funcționează foarte bine din punct de vedere estetic în interiorul clădirilor, având o abordare de design mai modernă datorită formelor lor liniare.

Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă
Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă

Sursa text şi foto: The Spurce 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here