Planta de apartament care se întreține cel mai ușor

0

Există o plantă care și-a câștigat renumele de greu de distrus. Dacă vrei să ai plante în casă și ai nevoie de una care să nu necesite toată atenția ta, atunci aceasta este cea pe care trebuie să o cumeri. CasoTce îți spune care este planta de apartament care se întreține cel mai ușor.

Aspidistra este aproape indestructibilă. Acestea sunt destul de neobișnuite și vor supraviețui neglijenței tale, care ucide ușor o plantă mai mică. Aspidistra va crește practic în întuneric și este excelentă pentru zonele dificil de umplut cu lumină. În plus, esteprietenoasă și cu animalele și nu emană substanțe care le-ar putea aduce neplăceri.

De unde vine Aspidistra

Originară din insulele Osumi din Japonia, planta acoperă pământul în pădurile insulelor. Noi specii ai acestei plante sunt în prezent descoperite în toată Asia de Est.

Aceste plante dure și atractive sunt membri ai familiei crinilor. Planta se dezvoltă bine în lumină scăzută și la interior. Folosirea acestei plante în grădină este obișnuită mai ales pentru a acoperi terenul de sub copaci. O mai poți folosi și ca plantă de fundal în stratul de flori, dacă adaugi și altele cu un colorit frummos, precum cel al azaleelor.

Frunzele de aspidistra cresc drept, iar florile sunt mici și purpurii, care apar doar aproape de sol și sunt ascunse de frunze. 

Planta de apartament care se întreține cel mai ușor
Planta de apartament care se întreține cel mai ușor

Condiții de creștere pentru Aspidistra

Aceste plante sunt rezistente, dar au preferințele lor. Iată cum poți să te asiguri că acestea se dezvoltă așa cum trebuie:

  • Lumina: de la semi/umbră la lumină, însă nu va tolera soarele direct.
  • Apă: Păstrează solul continuu umed pe parcursul primăverii și verii. Redu umiditatea în timpul iernii.
  • Temperatura: prosperă la temperaturi de la 15 la 27 grade Celsius. Nu-i plac frigurile extreme.
  • Solul: Un amestec de gunoaie bine drenat.
  • Îngrășământ: Fertilizează planta regulat în timpul perioadei de vegetație cu îngrășământ lichid.
Planta de apartament care se întreține cel mai ușor
Planta de apartament care se întreține cel mai ușor

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here