Planta lăbuţe de cangur

1

Planta lăbuţe de cangur (Anigozanthos flavidus) este originară din sud-vestul Australiei. Frunzele sale liniare, grupate ȋn rozetă, rămȃn verzi tot anul. Are o creștere rapidă, ajungȃnd la 90-180 cm ȋnălţime și o lăţime de 60-120 cm.

Florile tubulare, amintesc de lăbuţele de cangur și au colori vii, putȃnd fi galbene, roșii, portocalii sau roz. Acestea produc o cantitate mare de nectar atrăgȃnd numeroase păsări care se prind de tijele florale. Penele zburătoarelor se acoperă cu polen care este astfel transportat pe alte plante.

Culoarea florilor este influenţată de temperatură. Dacă aceasta scade cu cȃteva grade faţă de cea obișnuită, nuanţele vor fi mai intense.

Vezi și: Ocotillo, sabia inflacarata a deserturilor mexicane

Planta lăbuţe de cangur-ȋngrijire

Planta lăbuţe de cangur crește bine pe soluri nisipoase sau argiloase, bine drenate, expuse soarelui. Are nevoie de cel puţin 6 ore de lumină directă și de temperaturi cuprinse ȋntre 21-28 grade Celsius. Preferă un sol ușor acid. La finalul sezonului rece este indicată ȋmbogăţirea pămȃntului cu compost.

Este sensibilă la vȃnturi puternice.

În timpul verii, trebuie udată ori de cȃte ori se usucă suprafaţa substratului, iar iarna, numai dacă are flori. În mediul natural, ȋnflorește primăvara și vara, dar ȋn interior, tot anul.

După ȋnflorire, se recomandă tăierea tijelor.

Se ȋnmulţește prin seminţe care se pun la ȋnmuiat cu cȃteva ore ȋnainte de plantare.

Iarna, trebuie mutată ȋn interior fiind sensibilă la temperaturi scăzute, sub 10 grade Celsius planta fiind afectată iremediabil.

Specia are numeroase varietăţi, ca de exemplu:

  • Anigozanthos Big Red, cu flori roșu aprins;
  • Anigozanthos Bush Dawn, cu flori galbene;
  • Anigozanthos Bush Sunset, cu flori roșu ȋnchis;
  • Anigozanthos Cross, cu flori portocalii;
  • Anigozanthos Bush Diamont, o varietate pitică, cu flori albe, franjurate si cu tija roșie;
  • Anigozanthos Pearl cu flori roz, franjurate;
  • Anigozanthos Ranger cu flori roșii.

Sursa foto: www.thetutuguru.com.au, www.anigozanthosproject.com, www.anigozanthosproject.com

un comentariu

  1. […] Planta lăbuţe de cangur (Anigozanthos flavidus) este originară din sud-vestul Australiei. Frunzele sale liniare, grupate ȋn rozetă, rămȃn verzi tot anul. Are o creștere rapidă, ajungȃnd la 90-180 cm ȋnălţime și o lăţime de 60-120 cm. Florile tubulare, amintesc de lăbuţele de cangur și au… Cititi mai multe aici: Planta lăbuţe de cangur […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here