Rețetă Crispy de pui la air fryer: mai sănătos, dar același gust

0

Îți place puiul crispy, dar vrei să mănânci mai sănătos? Trebuie să încerci rețeta noastră de pui crispy la air fryer, este mult mai rapidă, mai sănătoasă și mai economică decât folosirea unui cuptor clasic.

Cu această rețetă la air fryer mâncarea este gata mai repede, puiul se rumenește frumos și nu vei mai avea nevoie de cantitățile uriașe de ulei pe care le foloseai înainte. Tehnologia de recirculare a aerului cald ajută mâncarea să aibă o textură crocantă la exterior  și fragedă la interior.

Ingrediente pentru 4-5 porții

  • 500 g fileuri de piept de pui

Crustă:

  • 3 linguri de pesmet 
  • 1 lingură parmezan ras 
  • 1 linguriță boia dulce sau iute 

Saramură:

  • 1 L apă rece
  • 25 g sare

Condimente:

  • Jumătate de linguriță piper negru 
  • 1 linguriță rasă usturoi granulat
  • 1 linguriță boia dulce sau iute
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Puneți într-un bol apa rece, sarea pentru saramură și fâșiile de pui, inner file sau mușchiuleț de pui, la alegerea dumneavoastră. Puneți capacul peste bol și lăsați la frigider 8-10 ore. 

Puteți sării peste pasul de marinare a cărnii complet dacă doriți. În ambele cazuri, clătiți carnea cu apă și tamponați-o cu șervețele de hârtie. 

Puneți fâșiile de pui pe o farfurie și asezonațile cu piperul negru, usturoiul granulat și boia. Stropiți bucățile de pui cu puțin ulei și amestecațile bine cu mâinile.

Într-un bol încăpător puneți pesmetul, parmezanul, boia și apoi tăvăliți fiecare fâșie de pui prin amestec.

Porniți Friteuza Kumtel Fast Fryer timp de 5 minute, apoi adăugați fâșiile de pui fără a le îngrămădii sau suprapune în coșul pentru gătire rapidă.

Comanda online: https://worldofkitchen.ro/collections/frontpage/products/kumtel-fast-fryer-8-5l-1800w?tid=oXapswiHNh

Fâșiile de pui crispy sunt gata în 12-15 minute la 180-200 °C, nu uitați să le întoarceți cu ajutorul unui clește la fiecare 5 minute.

Poftă bună!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here