Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano 2017: inovaţie, natură şi glamur

0

Este binecunoscut faptul că Salone del Mobile de la  Milano este cea mai importantă manifestare mondială în domeniul designului de interior, unde se prezintă ultimile noutăţi în materie de mobilier, accesorii şi decoraţii şi unde se fixează tendinţele pentru următoarele sezoane.

Ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 4 – 9 aprilie a marcat o creştere, 343 600 de vizitatori din 165 de ţări  încercând să treacă în revistă cele peste 2000 de standuri ale expozanţilor. Pentru prima dată în istoria evenimentului, deschiderea oficială a fost făcută de preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, fapt ce dovedeşte importanţa acordată  designului în Italia.

Jucători importanţi, designerii de renume mondial, nu îşi permit să lipsească de la acest eveniment iar numărul vizitatorilor din România creşte de la an la an.

Alături de Salonul de Mobilă s-au desfăşurat şi alte expoziţii: Euroluce (corpurişi soluţii de iluminat, distingându-se cele  cu design modular şi forme variabile),  WorlPlace 3.0 (soluţii, mobilier si accesorii pentru birou), Salone Satellite (platformă pentru tinerii designeri) şi Expoziţia de accesorii de mobilier şi obiecte decorative unde au expus peste 200 de expozanţi.

VEZI: Sfaturi practice: cum să decorezi în jurul televizorului

Din punct de vedere stilistic s-au regăsit grupate atât soluţii clasice cât şi modern,  un accent deosebit fiind pus pe finisajele de lux bogat decorate şi obiectele bijuterie (secţiunea xLux).

Mixul dintre diferite materiale, cum sunt lemnul, catifeaua, metalul, lâna si cristalul, dar şi între stiluri, liniile drepte, mobilierul integrat şi inspiraţia etnică şi cea din natură (atît în amenajările de exterior cât şi de interior plantele şi verdele au fost un must, vezi Versace) sunt câteva dintre cuvintele cheie care au caracterizat ediţia din acest an.

O pondere extrem de importantă au avut soluţiile de amenajări şi mobilierul de grădină, distingându-se propunerile companiei DEDON dar şi colecţia Gloster lansată de Cecilia Manz. De remarcat şi colecţia Caribe, semnată de Sebastian Herkner, inspirată din soluţiile artizanale din zona Caraibelor. Remarcăm şi colecţiile Paulo Castelli, corpurile de iluminat Guise (Vibia) realizate de Stefan Diez, noilesoluţii Jaime Hayon şi covoarele Vitra.  Patricia Urquiola a lansat împreună cu Federico Pepe cabinetul Credenza.

Deoarece interioarele se încălzesc, stilul nordic se adaptează noului trend, aceasta oglindindu-se bine în soluţiile propuse de Nya Nordiska.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here