Secretele ouălor de Paște: Cum să fierbi perfect ouăle pentru vopsit și să obții cele mai frumoase rezultate

0

În Joia Mare, gospodinele din România vopsesc ouăle pentru Paște. În funcție de tipul de vopsea aleasă și de rezultatul dorit, trebuie să ții cont de anumite trucuri. Câte minute se fierb ouăle și ce trebuie să faci cu ele înainte de a le pune la fiert.

Secretele ouălor de Paște: Cum să fierbi perfect ouăle pentru vopsit

Nicio masă de Paște nu este completă fără ouă roșii sau vopsite în diverse alte culori. Pentru a obține ouă colorate perfecte, poți utiliza atât vopsea chimică, cât și anumite ingrediente naturale care colorează coaja ouălor. Înainte de a le introduce în vopsea, ouăle trebuie să fie bine spălate și degresate. Pe lângă aceste aspecte, pentru a obține ouă de Paște impecabile, este important să ții cont și de alte detalii.

Spală ouăle cu apă la temperatura camerei și un detergent de vase ecologic pentru a le degresa. Dacă dorești să eviți utilizarea detergentului, poți adăuga oțet în apa cu care speli ouăle.

Descoperă și: 5 modele rapide pentru decorarea ouălelor de Paște

Pentru a preveni spargerea ouălor în timpul fierberii, pune-le direct în vasul cu apă rece, în loc să le adaugi în apă deja fiartă.

În apa în care fierbi ouăle destinate vopsirii, poți adăuga o lingură de sare sau de bicarbonat de sodiu. Această adăugare poate contribui la obținerea unor culori mai vii și uniforme pe coaja ouălor.

Câte minute se fierb ouăle pentru a fi vopsite

În funcție de rezultatul pe care vrei să îl obții, vei lăsa ouăle la fiert mai mult sau mai puțin. Din momentul în care apa dă în clocot, cronometrează și lasă ouăle să fiarbă astfel:

Fierbe ouăle timp de:

  • 3-4 minute, dacă dorești un gălbenuș moale
  • 5-6 minute pentru ouă cleioase
  • 10 minute pentru ouă fierte cu gălbenușul tare

După ce ai oprit focul, scoate ouăle pe rând din apa fierbinte și pune-le în vopsea conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce le-ai vopsit, lasă-le să se scurgă și să se răcească. Apoi, pentru a le da un aspect lucios, poți unge ouăle cu puțin ulei.

Ouă vopsite natural

Pentru a obține ouă vopsite natural, este necesar să le fierbi direct în „vopsea”. Pentru ouă roșii, poți utiliza coji de ceapă galbenă și roșie, pe care le adaugi direct în apa în care fierb ouăle. Pentru a obține culoarea galbenă, poți adăuga turmeric sau șofran în apă. Dacă îți dorești o nuanță violet, poți folosi afine, sfeclă sau varză roșie în apa de fierbere.

Durata de fierbere a ouălor rămâne aceeași, însă ingredientele folosite pentru colorare se adaugă încă de la început în apa în care sunt fierte ouăle. Un avantaj al utilizării ingredientelor naturale este că, chiar dacă acestea pătrund în coajă și în albuș, sunt sigure pentru consum, spre deosebire de vopseaua chimică.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here