5 modele rapide pentru decorarea ouălelor de Paște

1

Ouăle colorate și decorate sunt un simbol al paștelui și posibil primul lucru care îți vine în minte pe lângă preparatul preferat de mâncare tradițională.

Cele mai speciale și apreciate ouă de Paște sunt cele decorate de tine acasă, în acest articol vă prezentăm 5 modele de decorațiuni pentru a-ți surprinde musafirii.

Mozaic din coji de ouă colorate

Este o metodă de decorare a ouălelor pentru cei cu multă răbdare și atenție la detalii, dar cu siguranță atrag atenția tuturor. Cu siguranță dacă vei folosi această tehnică de decorat, nu vei vrea să ciocnești aceste ouă.

Trebuie doar să aduni cojile ouălelor curățate și să le lipești pe un alt ou fiert pentru a crea acest efect de mozaic unicat.

Tehnica șervețelului

Pentru acest model ai nevoie de șervețele colorate sau cu modele, o pensulă și un albuș de ou. Metoda șervețelului cere ca ouăle să fie încă fierbinți după ce le-ai fiert, le acoperi cu un strat de albuș de ou, apoi le înfășori în șervețelele alese. Apoi este gata, trebuie doar să ai răbdare până când ouăle se răcesc pentru a putea îndepărta șervețelul și să poți vedea modelul final.

Vezi și Ouă vopsite cu orez: Metoda simplă și creativă pentru sărbători

Creioane cerate

O altă idee de a folosi lucrurile pe care le ai deja prin casă și nu le folosești sunt creioanele cerate. Cheia acestei tehnici este de a decora ouăle când sunt încă fierbinți, apoi să îți lași imaginația liberă la joacă. Este o modalitate bună de decorat atât pentru copii, cât și pentru adulți, bucuria creării acestor modele unicate fiind pentru toate vârstele.

Ouă emoji

Dacă ești puțin pasionat de desen, vei vrea să încerci acest model de decorat ouăle.

Trebuie să vopsești ouăle galbene, iar după ce se usucă, să desenezi cu un marker fețele zâmbitoare, triste sau doar amuzante pe care le dorești. 

Desene cu cretă

O modalitate foarte simplă prin care să îți pui imaginația ta sau a copiilor la treabă în timpul pregătirilor de paște. 

Garantat dacă vopsești ouăle în orice culoare, apoi desenzi sau scrii ceve cu cretă pe ele, vei primi multe laude pentru creativitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse foto: pinterest.com

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here