Statul româna va consolida locuințele cu risc seismic

1
cladire risc seismic

Românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să își vândă locuințele timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat. Dacă fac acest lucru, trebuie să dea banii înapoi. O veste excelentă pentru românii care văd zilnic, fixate pe pereții exteriori ai clădirilor unde locuiesc, bulina roșie!

Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a spus că Guvernul are un proiect de lege în acest sens.

„Nu va mai exista o confinanțare. Practic, programul prevede finanțarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai avem discuția referitoare la proprietarii care nu pot să suporte pentru că nu au posibilități financiare și așa mai departe”, a spus ministrul.

Vezi și Investiţiile în renovarea de clădiri istorice din Bucureşti au trecut de 100 milioane de euro, numai în ultimii trei ani

„Acest lucru este legat de o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat. Vom avea o interdicție de vânzare, respectiv în perioada interdicție de vânzare proprietarul poate să își vândă apartamentul, dar atunci trebuie să restituie statului cota parte din investiția de consolidare de risc seismic. Perioada interdicției este de 25 de ani pentru persoane fizice”, a adăugat ministrul.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here