Te-ai gândit la o grădină pe perete, una verticală? Uite aici câteva exemple

0

Gradina verticala sau pe perete reprezinta cea mai inspirata modalitate de a înfrumuseța un gard sau un perete gol. O astfel de gradina este avantajoasa nu doar din raționamente estetice, ci și datorita faptului ca ocupa putin spațiu. Și acestea nu sunt singurele avantaje.

Mai cu seama acum când suntem izolaţi în case iar balconul, singura posibilitate de a avea contact cu mediul inconjurător, este mic în cele mai multe cazuri, gradina verticala este o soluție foarte buna.

Momentul este prielnic, vremea este buna iar temperaturile sunt în creștere. Crearea unei grădini verticale implica şi activități de Do-It-Yourself  desfășurate în propria casa, activități destresante și foarte recomandate în aceasta perioada.

Gradina verticala poate fi creata în diverse stiluri și din diferite materiale

O gradina verticala poate fi creata în orice stil iți dorești (vintage, contemporan, rustic etc.) si din diverse materiale care pot fi combinate intr-un mod original: lemn, metal, paleți, sarma, paslă, PET-uri etc.

Forme interesante și originale

Dacă nu exista restricții legate de spațiu (de exemplu, un balcon, o terasa sau pereti mici), la fel de multe opțiuni exista și în ceea ce privește forma si dimensiunile grădinii. Aceasta poate fi creata în forma de dreptunghi, pătrat, cerc, piramida, în zigzag (vezi galeria foto).

Realizata cu buget mic

Un alt avantaj al gradinii verticale consta in faptul ca poate fi creata intr-un mod economic si ecologic, prin utilizarea materialelor reciclate sau obiectelor vechi (un corp de mobilier care nu-si mai poate indeplini rolul primordial, cum ar fi un bufet de bucatarie).

Poate fi construita în timp scurt

Dacă aveți experiența în activitățile de tip DIY și putina imaginație, puteți crea o gradina verticala în doar câteva ore (fără a include cultivarea plantelor în ghivece). Un exemplu relevant il reprezinta gradina tip „perete” (vezi galeria foto), care poate fi construita cu puține materiale și în timp foarte scurt. Pentru aceasta aveți nevoie de câțiva stâlpi din lemn, o plasa de sarma, cuie și vase din teracota (ghivecele).

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here