10 cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină

0

Încet, încet, zilele de vară lasă locul zilelor de toamnă. Dar, asta nu înseamnă că nu puteam avea parte de culoare chiar şi atunci când afară plouă. CasoTeca îţi prezintă 10 cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină.

 

CALLICARPA

Aceşti arbuști cu creștere rapidă arată frumos în fiecare sezon, cu flori liliachii primăvara, și fructe violet toamna, care durează până iarna târziu. Callicarpa Bodinieri este un arbust de talie mică care poate să se dezvolte la o înălţime cuprinsă între 150-200 de centimetri. Se dezvoltă cel mai bine în solurile bine drenate. Este un arbust care poate fi plantat în locurile cu lumină, deoarece iubeşte soarele, dar poate fi sădit şi în zonele cu lumină parţială sau semi-umbră. Preţul este de 18 de lei şi poate fi cumpărat de aici. 

calliberry

CARYOPTERIS

Fluturi iubesc grupurile dense ale acestor mici flori albastre. Poţi face un pat de flori, dar ai grijă că are nevoie de o mulțime de soare și sol bine drenat. Arbust de gradina cu frunze cazatoare, Caryopteris x clandonensis, are flori de un albastru elegant, care apar din august până în octombrie. Creşte bine într-un loc cu soare, în pământ relativ uscat. Varietate ce atinge maximum 1,5 m înălţime. Costă 37,2 lei şi poate fi cumpărat de aici.

caryopteris

PHYSALIS

În timp ce florile în formă clopot arată foarte bine în timpul verii, păstăile colorate fac ca această plantă ornamentală să fie populară. Physalis alkekengi necesită puțină îngrijire, dar se va răspândi rapid dacă e lăsată.

Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină
Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină

COLCHIUM

Colchium este denumirea ştiinţifică pentru brânduşa de toamnă. Aceasta este o plantă medicinală care creşte pe păşuni, fâneţe umede în zona de deal sau munte, care poate atinge chiar şi înălţimea de 50 cm. Florile au culoare violet-purpurie. Brânduşa înfloreşte în luna septembrie, iar fructele se formează în al doilea an.

Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină
Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină

SOLIDAGO

Solidago este un gen de plante din familia Asteraceae, ordinul Asterales. Splinuța este des întâlnită în Europa, mai este cunoscută în folclorul popular și ca floarea boierească, splinăriță sau vargă de aur. Splinuța este o plantă perenă ce poate ajunge până la înălțimea de 1 m, prezintă frunze eliptice, sesile și dințate, iar florile de culoare galbenă sunt capitule grupate într-un racem compus.

solidago

CALLUNA VULGARIS

Iarba neagră (Calluna vulgaris) este o specie de iarbă decorativă care face parte din familia Ericaceae. Este perenă, creşte sub formă de tufă şi atinge până la 60 de cm înălţime. Înfloreşte din iulie până în octombrie şi este foarte rezistentă peste iarnă, păstrandu-şi frunzele şi bobocii. Creşte bine în soluri acide, în zone deschise precum păşuni, pajişti, poieni, povârnisuri, fiind de multe ori planta dominantă. Costă 10 lei şi o poţi cumpăra de aici.

Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină
Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină

HELENIUM

Este o plantă perenă înaltă, de florile căreia ne putem bucura de la sfârşitul verii şi până la primul îngheţ. Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, mai puţin iarna, atunci când pământul este îngheţat. Preţul este de 13 lei şi o poţi cumpăra de aici.

Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină
Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină

IBERIS

Iberis sempervirens este o plantă erbacee originară din Europa, cunoscută sub denumirea de Lilicel. Lilicelul este o plantă care face flori din familia Brassicaceae. Lilicelul formează tufe bogate, dense cu flori. Florile sunt albe formate din patru petale. Frunzele sunt alungite, lucioase, în nuanţe de verde închis. Costă 6 lei şi o poţi cumpăra de aici. 

Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină
Cele mai frumoase flori de toamnă pentru grădină

SEDUM

Sedum este o plantă cu aspect rustic, ce se pretează de minune în grădinile stâncoase, dar nu numai. În grădină, sedum se dezvoltă rapid într-un sol afânat. Planta are nevoie de soare şi de udări nu prea frecvente în lunile călduroase.

sedum

CRIZANTEME

Crizantemele, numite și tufănele, dumitrițe, margarete de toamnă, sunt un gen de flori, format din aproximativ 30 de specii de plante perene, aparținând familiei Asteraceae, native Asiei și Europei de nord-est.

crizanteme

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here