Trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos

0

Parchetul laminat poate adăuga frumusețe și valoare casei tale, asta dacă știi cum să ai grijă de el. Află care sunt cele mai frecvente greșeli făcute cu parchetul laminat și cum să le rezolvi. CasoTeca îți prezintă trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos.

Chiar dacă parchetul laminat este unul dintre cele mai ieftine tipuri de parchet de pe piață, nu trebuie să îți faci griji că se va strica repede. Ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile întocmai pentru a avea un parchet curat, luminos și fără pete și zgârieturi.

Trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos

Prea multă apă

Pentru curăța o podea murdară, ai nevoie de apă. Problema cu parchetul laminat este că prea multă apă se scurge în crăpăturile dintre scânduri, ceea ce poate provoca umflarea și deteriorarea ireversibilă a parchetului. Poți folosi un pic de apă. Pentru cele mai multe zone de parchet laminat din casa ta, un mop uscat sau unul de praf poate fi tot ceea ce este necesar pentru curățarea regulată. Secțiunile lipicioase sau murdare pot fi curățate o cârpă și sticlă cu pulverizator, fără a fi nevoie să dai cu mopul prin toată casa. 

O mătură tradițională nu este cel mai bun prieten al parchetului laminat. Ai nevoie de un mop de praf uscat sau un aspirator pentru a face toată treaba. Măturile tradiționale vor lăsa în urmă prea multe particule. Apoi, particulele se amestecă cu mopul umed și se răspândesc peste tot. 

Produse de curățare

Este tentant să cumpărăm un detergent într-o sticlă frumoasă, care promite să facă parchetul laminat să arate fabulos. Însă, multe substanțe de curățat nu fac decât să strice aspectul parchetului. Iar acest lucru este adevărat, mai ales atunci când folosești prea des detergentul. Dacă folosești o soluție care îți place, atunci asigură-te că urmezi întomai instrucțiunile de folosire. Este greșit să credem că mai mult de săpun  înseamnă că podeaua este mai curată. Dar, acest lucru nu este adevărat. De multe ori, o podea din parchet laminat are nevoie doar de un mop ușor și apă.

Trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos
Trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos

Aspiratorul și mătura

Parchetul laminat trebuie să fie măturat sau aspirat de multe ori pentru menține curățenia. Murdăria este un inamic pentru parchetul laminat, deoarece zgârie și distruge finisajul podelei. Cu toate acestea, măturatul și aspiratul în mod necorespunzător pot face mai multe pagube parchetului. În cazul în care folosești un aspirator, asigură-te că nu este dispusă rola cu perie pentru a evita zgârierea suprafeței podelei. Pentru maturat, un material curat din microfibră poate fi mai blând cu podeaua. 

Tipul de mop

În ciuda eforturilor tale de curățare a parchetului laminat, va trebui să dai cu mopul pe parchet. Deoarece apa este un inamic pentru parchet, va trebui să alegi un tip de mop care nu reține apă pe podea. Asigură-te că ai ales un mop care este umed și care nu reține apa.

Trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos
Trucuri pentru un parchet laminat rezistent și frumos

Daune produse de mobilier

Mobilierul frumos poate complimenta o podea frumoasă. Dar, pentru a proteja podeaua, mobilierul are nevoie de ceva în plus. Tampoanele pentru mobilă care se vor adăuga picioarelor pieselor de mobilier vor proteja podeaua de zgârieturi și crăpături. 

Plantele

Trebuie să ai grijă dacă folosești ghivece cu plante pe suprafețele laminate.  Dacă uzi prea mult plantele, atunci te vei confrunta cu scurgeri de apă pe parchet. Chiar dacă un astfel de accident poate fi ascuns cu un covor sau poate cu un alt ghiveci, cel mai bine este să muți plantele pe alte suporturi.  

Animalele

Mâncarea pentru animale, dar și apa, pot, de asemenea, cauza probleme pentru parchetul laminat. Încearcă să folosești un covoraș sau orice altă metodă sub farfuriile cu mâncare pentru animale, pentru a evita umezeala și zgârieturile.  

Razele de soare

Razele soarelui care pătrund în casă în anumite intervale orare ale zilei, pot decolora parchetul laminat. Cel mai bine este să folosești jaluzele sau perdele pentru a proteja podeaua atunci când este prea mult soare în casă. 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here