Masa de Paște, câteva idei de decorare

0

Sărbătoarile de Paște sunt un prilej minunat de a reuni laolaltă toți membrii familiei, dar și o ocazie pentru gopodine de a-și demonstra abilitățile în ale gastronomiei. Pe lângă mesele îmbelșugate, un element primordial pentru asigurarea bunei dispoziții este decorul. Vă propunem câteva idei de decorare a mesei care să vă permită foarte rapid și într-o manieră originală aranjarea mesei de Paște.

1.   Șervețele pliate în formă de iepure

Este un lucru simplu, eficace întotdeauna și important pentru că detaliul schimbă totul. Acești iepurași care se află pe farfurie înveselesc masa de Paște.

 2. Cuiburi de păsări

Pentru realizarea acestor cuiburi, sunt necesare borcănașe micuțe de sticlă, folosite la bucătărie, ouă de prepeliță, crenguțe adunate din parc și petricele. În fiecare cuib se poate pune mușchi verde, pene micuțe, crenguțe, flori și bineînțeles un ou fiert.

389542-des-petits-nids-de-paques-a-poser-sur-la-622x0-1

3. Flori vesele pe mijlocul mesei

Recuperați cutiile de conserve din metal, spălați-le și lipiți pe ele foi de hârtie fine și colorate, alese în funcție de decorul general. Umpleți cutiile cu pământ umed și adăugați flori, arbuști sau plante aromatice. Se obține un decor original și rapid de realizat, perfect pentru cei care nu au timp să realizeze decorul.

389557-recyclez-vos-boites-de-conserve-pour-un-622x0-1

 4. Ouă cu numele invitaților

Aceste ouă dau o notă elegantă mesei, întărind ideea de Paște.  Se realizează și foarte simplu: ouăle se fierb bine, apoi se scrie numele invitaților pe ele. În funcție de timpul disponibil și de dispoziție, puteți realize ouă mai mult sau mai puțin sofisticate.

Pentru vopsirea ouălor se pot folosi coloranți naturali sau alimentari. După vopsire, trebuie lăsate pe o hârtie absorbantă înainte de a se scrie cu markerul.

389582-des-oeufs-pour-placer-vos-invites-990x0-1

5. Adorabilele ouă încoronate

Aveți nevoie de câteva flori, cum ar fi de exemplu floarea miresei, sârmulițe, marker și de cupe pentru ou. Ouăle trebuie fierte, apoi răcite. Se răsucește o sârmuliță în jurul oului la nivelul superior pentru a constitui structura coroanei, obținându-se un fel de cerc. Crenguțele de floarea miresei se fixează cu ajutorul sârmuliței la baza coroanei până se acoperă întreg cercul. Pe ou se desenează o față cu markerul, oul se pune în cupa pentru ou și se împodobește cu coroana.

389672-ces-petits-oeufs-feront-une-deco-delicat-990x0-1

6. Cutii de ouă transformate în jardiniere de masă

Cu ajutorul unui cuțit, îndepărtați partea de sus a oului crud, ca în cazul oului à la coque, goliți interiorul și spălați-l, după care lăsați-l să se usuce. Vă puteți servi de cochilie pentru a face vase mici în care pot fi puse flori delicate care amintesc primăvara.

389712-des-petites-jardinieres-dans-une-boite-d-990x0-1

Sursa -Terrafemina

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here