5 idei de flori handmade pentru decor

0

Cu puțină îndemânare și imaginație poți realiza alături de cei mici flori handmade, care vor înfrumuseța camera. Partea bună e că aceste flori nu au nevoie de apă, dar trebuie să le ștergi de praf. CasoTeca îți prezintă 5 idei de flori handmade pentru decor care se realizează repede și simplu.

Hortensii de hârtie

Mov, roz sau albe, hortensiile sunt foarte apreciate, mai ales de miresele care aleg un buchet din aceste flori bogate. Pentru a înfrumuseța atmosfera din cameră, poți realiza hortensii din hârtie. Ai nevoie de hârtie maronie, lipici, bețe, o bilă din polistiren și un perforator de hârtie, pe care le găsești la magazinele de hobby. Cu ajutorul perforatorului de hârtie, taie mai multe bucăți de hârtie maronie, exact ca în imaginile de mai jos. Apoi, folosește o andrea sau un creion subțire pentru a împături hârtia, după care o lipești pe bila din polistiren. Repetă procesul până când toată suprafața bilei este acoperită. La final, pune lipici pe un băț și amplasează-l în mijloc. Iată mai jos imaginile cu întreg procedeul. Poți folosi hârtie de orice culoare dorești.

Sursa foto: One Young Love

Bile din mohair

Extrem de simplu și de efect sunt și florile create din mohair sau lână colorată și câteva ramuri de copac. Mai ai nevoie doar de o foarfecă și o furculiță. Cumpără mohair în ce culori dorești, iar cu ajutorul furculiței vei face mai multe bile, numite pom-pom. Nu te sfii să folosești mult mohair; cu cât mai mult, cu atât mai densă va fi bila. Lasă două fire pentru a le putea prinde de ramurile de copac. Iată mai jos imaginile care vorbesc de la sine. Nu-i așa că e simplu?

Flori din hârtie și ace de gămălie

Hârtie, un glob de polistiren, un perforator de hârtie și multe ace de gămălie. De asta ai nevoie pentru a realiza aceste mici flori chic. Cu ajutorul perforatorului se realizează mici petale. Folosește câte două bucăți pentru a forma o floare și treci cu un ac cu gămălie prin mijlocul lor. Pentru a obține un capăt perlat al acului de gămălie, folosește ojă pentru a putea crea acest efect. Apoi fixează acele cu gămălie în globul de polistiren. Toate materialele de care ai nevoie se găsesc la magazinele de hobby.

 

 Sursa foto: ProjectNursery

Flori din șervețele

Pentru realizarea acestor flori din șervețele ai nevoie de îndemânare și puțină răbdare. În plus, pentru efect, poți folosi suporturile de lunânări de la IKEA. Ai nevoie de șervețele albe, de preferat cu un oarecare model imprimat, bandă dublu adezivă, ață și foarfece. Desfă șervețelul și taie-l în patru, fix pe liniile deja formate. Pune bucățile unele peste altele, iar cu foarfeca taie marginile în linii șerpuite. Rulează apoi șervețelele și leagă-le la mijloc cu o ață. Repetă procedeul până obții un buchet. Pune buchetul astfel obținut în suportul pentru lumânare de la IKEA și cu grijă desfă petalele din șervețel. Pentru că sunt fragile și șervețelele nu stau întotdeauna așa cum ne dorim, lipește cu banda dublu adezivă unele petale pentru a sta fixate.

Sursa foto: TheHouseOfSmiths

Flori din tul

Ușor de realizat, florile din tul sunt atractive și pot fi folosite cu orice ocazie, chiar și pentru decorul mesei. Un ac, ață, foarfece și tul este tot ce ai nevoie pentru aceste flori. Treci cu acul și ața prin mijlocul bucății de tul și strânge materialul. Poți obține flori mai mici sau mai mari în funcție de cât de lat dorești să fie materialul. Leagă apoi florile de tul de niște bețe și pune florile într-o vază. Simplu, nu?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here