5 idei de iluminare a grădinii toamna

0
sursa foto: spatiiverzibuzau.ro

A venit toamna și afară se întunecă mai repede ca până acum. Dacă vrei să petreci mai mult timp in gradină toamna, trebuie să folosești o modalitate artificială de a avea lumină. Lumina artificială nu trebuie doar să creeze lumină în grădina casei tale, ea trebuie să se integreze armonios în ansamblul proprietății tale așa că ia în considerare și arhitectura casei. Iluminatul exterior asigură o proprietate mai sigură, mai utilă, mai atractivă și permite celor care stau în gradină să descopere frumusețile ascunse ale peisajului. Un iluminat reușit nu trebuie să se observe, să atragă atenția asupra lui , el trebuie și să pună în valoare decorul , să creeze un ambient plăcut. Și pentru că alegerea corpurilor de iluminat este decisivă în decorarea și ambientarea grădinii, iată câteva idei de iluminat grădina atât toamna cât și în celelate anotimpuri ale anului care își îndeplinește multiplele roluri.
Instalațiile luminoase electrice sunt sursa de energie cea mai des utilizată dar și cea mai costisitoare deoarece consumă curent electric. Grădina ta poate fi decorată tot timpul anului cu instalații de lumină însă dacă vrei sa păstrezi un efect spectaculos, folosește șiraguri luminoase discrete, amplasate doar în câțiva copaci de pe marginea aleii principale sau în plantele voluminoase aflate în apropierea intrării în casă. Poți pune instalațiile de beculețe sau tuburi cu leduri în jurul crengilor copacilor din grădina ta, sau în jurul jgheaburilor care îți înconjoara acoperișul. Și instalațiile cu becuri mai mari, transparente, pot fi o soluție bună.

sursa foto:  homedecorideas.eu
sursa foto: homedecorideas.eu

Ideale pentru o grădină în stil rustic sau retro, felinarele pe gaz amintesc de aerul vechi al gospădăriilor de pe vremuri. Ca și torța , felinarul pe gaz funcționeaza pe bază de gaz sau poate funcționa și pe bază de ulei esențial de Citronela. Substanțele volatile se spune că alungă țânțarii vara sau alte insecte zburătoare astfel încât să te poți bucura de liniște și rellaxare în grădina casei tale.

sursa foto:  americangaslamp.com
sursa foto: americangaslamp.com

Torțele pe bază de petrol pentru grădină au un fel special de naturalețe și dau impresia de flăcări reale. Pornind de la ideea de lămpi tradiționale cu petrol, acest design modern aduce o strălucire superbă în grădină sub forma unui dans de flăcări.

sursa foto: houzz.com
sursa foto: houzz.com

Făcliile pe bază de ulei  sunt simple și uimitoare. Suportul se potrivește direct în pământ fiind o cale ușoară și elegantă pentru a ilumina serile de toamnă. Făcliile aduc un plus de stil și eleganță pentru orice spațiu. Disponibile din oțel inoxidabil, cupru sau ardezie, ele sunt o modalitate bună de a adăuga o notă de glamour în fiecare seară și o serie de aceste torțe vor lumina calea de-a lungul oricarei alei din gradina. Sunt ideale pentru a sublinia o terasă ori o piscină, sau doar pentru a creea lumină.

sursa foto: earthdesigns.co.uk
sursa foto: earthdesigns.co.uk

Lămpile solare reprezintă mai întâi de toate o sursă de lumină ecologică și probabil cea mai ieftină. Se încarcă în timpul zilei și propagă o lumină discretă, plăcută circa 8- 12 ore după lăsarea serii. Funcționează cu baterii reîncărcabile și becuri led, fixatate pe o tijă metalică. Se montează foarte ușor și pot deveni cele mai frumoase elemente de decor din grădina ta. Sunt disponibile în varianta cu lumină albă sau cu lumină colorată. Cele colorate pot fi plasate lângă plante, astfel culoarea lor să se poată răsfrânge peste ele creând o grădină de noapte multicoloră. Sunt unele dintre cele mai moderne și mai îndrăgite surse de iluminat pentru grădină.

sursa foto: afacerist.ro
sursa foto: afacerist.ro

Aceste lumini pot anima cu siguranță un iaz, o piscină, grătarul de gradină, aleeile din gradină sau plantele și arată absolut spectaculos în timpul serii.

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here