Biroul care dispare scapă angajații de suprasolicitare!

0

Biroul studioului de design Heldergroen din Amsterdam are proprietăți speciale, gândite în beneficiul angajaților companiei. Desi arată ca orice alt loc de muncă, în momentul în care ceasul indică ora 18.00 acest birou dispare, iar angajații sunt obligați să își întrerupă activitatea, chiar dacă asta înseamnă că nu au reușit să își termine cafeaua sau sandvișurile.

Cum este posibil? Un set de cabluri din oțel fixate în tavanul încăperii ridică mesele și scaunele de la pământ, iar computerele și toate obiectele ocupanților rămân pe locurile lor, pentru ca ei să își reia activitățile în ziua următoare.

Biroul care dispare reprezintă metoda celor de la Heldergroen de a evita suprasolicitarea angajaților, aceștia din urmă având totodată permisiunea de a folosi spațiul liber pentru a se destinde dansând, practicând yoga sau alte activități care nu au legătură cu munca de la birou.

Proiectul a fost realizat de Zecc Architects, olandezii cunoscuți și pentru transformarea în reședință modernă a unei biserici vechi din Utrecht.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: lostateminor.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here