5 obiecte utile pe care să le incluzi într-o baie modernă

0

Elementele esenţiale ale unui design interior modern sunt monocromia, minimalismul, liniile drepte, materialele naturale şi lumina de la soare. Atunci când construieşti sau renovezi o baie şi doreşti să o amenajezi în stil modern trebuie să ţii cont de principiul de bază: în cameră sunt admise numai obiecte utile. Iată câteva idei de obiecte care se încadrează în cerinţele de mai sus:

Chiuvetă dublă

Acolo unde spaţiul permite, una dintre cele mai bune investiţii este adăugarea celui de-al doilea vas ceramic pentru chiuvetă. Un blat din piatră naturală care are încastrate două chiuvete şi o oglindă de mari dimensiuni de la un capăt la celălalt creează imaginea unei băi moderne monumentale. Reuşeşti astfel să scapi de grija rândului la toaletă, mai ales în dimineţile în care toţi membrii familiei se grăbesc către serviciu sau şcoală. În timp ce bărbatul se bărbiereşte, doamnele şi domnişoarele se pot machia în voie, fără grija rândului de dincolo de uşă.

Duş walk in

Cabinele de duş tind să fie istorie. Minimalismul în privinţa materialelor acceptate în baie a dus la eliminarea a tot ce aglomerează spaţiul inutil. Spaţiul de duş nu trebuie să mai fie o cameră în cameră, cu uşi şi pereţi. Delimitarea dintre locul de spălat şi restul băii se face cu ajutorul dalelor speciale pentru pardoseală şi pereţi. Sistemele clasice de scurgere au fost înlocuite cu rigole care au acelaşi efect, dar sunt mult mai estetice. Un singur paravan pentru duş este suficient pentru a preveni pătrunderea apei în restul camerei. Toate instrumentele pentru spălat sunt la locul lor, în timp ce strictul necesar al materialelor folosite produce un efect vizual minimalist.

Obiecte sanitare suspendate

Senzaţia de levitaţie pe care o oferă corpurile sanitare suspendate este unică. Chiuveta, vasul de toaletă şi chiar un bideu din ceramică de la utilul.ro nu mai au nevoie de suport cu picior în pardoseală, ci pot fi fixate în perete în condiţii de siguranţă deplină. Pe lângă spaţiul pentru picioare pe care îl creează, expunerea întregii pardoseli, dintr-un colţ în celălalt al camerei, are un efect de spaţialitate. Soluţia este excelentă pentru băile mici, dar poate fi aplicată indiferent de dimensiuni.

Ferestre generoase

Ferestrele băilor nu mai sunt de mult timp o simplă scobitură în zid pentru aerisire. Geamurile mate permit instalarea unei rame de fereastră de mari dimensiuni, care permite pătrunderea luminii naturale în casă cât mai mult timp. În stilurile nordic şi minimalist, care servesc drept inspiraţie pentru designul interior modern, razele soarelui sunt o parte esenţială a confortului.

Iluminat modern

Odată cu lăsarea serii, lipsa luminii naturale trebuie compensată cu soluţii de iluminat moderne. Corpurile de iluminat trebuie să fie cât mai discrete, iar lumina cât mai prezentă şi mai apropiată de cea naturală. Oglinzile cu lumină încorporată, care pun în valoare imaginea reflectată sunt perfecte pentru ritualul cosmetic de seară sau de dimineaţă. Alege becuri cu eficienţă energetică, preferabil de tip LED, care nu au doar un consum scăzut, dar te ajută să contribui la protejarea mediului înconjurător. Spaţiul pentru duş şi alte diferite spaţii amenajate în baie pot fi delimitate tot cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite.

Amenajarea unei băi în stil modern te ajută să scapi de dezordinea care te însoţeşte în unul dintre cele mai intime spaţii ale casei tale. Renunţă la tot ce înseamnă aglomeraţie şi obiecte inutile şi creează o baie în care fiecare obiect îşi găseşte utilitate. Astfel te vei putea bucura de momente de relaxare, înconjurat de produse de calitate care au un rol nu doar util, ci şi estetic.

 


Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here