Cum alegi ușile culisante în funcție de stilul spațiului pe care îl amenajezi?

0

Pentru a obține casa visurilor tale și a o aranja într-un mod cât mai armonios, este necesar să ții cont de fiecare element: de la parchetul pe care îl vei folosi în camera de zi, până la culoarea tâmplăriei. Indiferent de stilul de amenajare pe care dorești să îl abordezi, fiecare detaliu este important, astfel încât să te poți simți confortabil și mulțumit de felul în care arată locuința.

Ușile culisante reprezintă o adiție inedită în orice casă sau apartament, având atât avantaje practice, cât și estetice. Așadar, dacă vrei să îi dai locuinței tale un aer unic, nu ezita să optezi pentru acestea.

Avantajele ușilor culisante

Acestea sunt ușor de manevrat și pot schimba complet aspectul unei încăperi. Ușile culisante beneficiază de sisteme de feronerie premium, care permit deschiderea fără efort și fără zgomot de către oricine. Însă, acest lucru nu înseamnă că siguranța are de suferit. Poți opta pentru uși culisante cu sisteme de blocare și sticlă securizată, pentru maximă protecție anti-efracție.

De asemenea, nu va trebui să îți faci griji cu privire la confort, deoarece acesta nu va avea de suferit. Chiar și dacă alegi să montezi uși culisante către exterior, poți opta pentru modele cu sticlă groasă și închidere etanșă, astfel încât să nu aibă loc pierderi de căldură sau să pătrundă frigul.

Cum alegi ușile culisante?

Ușile culisante nu sunt doar practice, ci și extrem de versatile. Poți opta pentru numeroase designuri și culori, pe care le poți încadra cu succes în cadrul mai multor stiluri de amenajare. Iată cum să alegi aceste uși în funcție de stilul pentru care optezi.

Stilul clasic

Dacă îți dorești o locuință amenajată în stil clasic, poți opta pentru modele de uși culisante care utilizează materiale ceva mai tradiționale. Însă, acestea nu au întotdeauna avantajele prezentate mai sus, deoarece nu oferă aceleași proprietăți termice sau de securitate.

Din fericire, poți monta uși culisante din termopan care să mențină un aspect clasic, alegând designuri inedite. Acestea pot avea ramă albă clasică sau care să imite aspectul lemnului, la care poți adăuga elemente decorative. De exemplu, poți alege un model care să imite ferestrele în stil francez, în care suprafața vitrată este decorată cu chenare care dau impresia prezenței mai multor “ochiuri de geam”.

Pentru a te conforma stilului clasic, aceste uși culisante pot fi amplasate la intrarea în living sau pentru a delimita, de exemplu, spațiul de relaxare din această zonă de spațiul unde se servește masa. Ele pot fi utilizate și la intrarea în dormitor sau, de ce nu, către o terasă sau balcon.

Stilul modern

Ușile culisante se simt “ca acasă” într-o locuință amenajată în stil contemporan. Poți opta pentru alegerea unor culori personalizate, de exemplu nuanțe diferite la interior și exterior, pentru a se potrivi designului.

Din punct de vedere al amplasării, poți obține un efect inedit delimitând un spațiu extins sau două zone separate ale locuinței (de exemplu livingul și bucătăria). Le poți folosi fără probleme și pe post de ușă de exterior, pentru a obține un perete întreg din sticlă care să creeze iluzia de mărire a spațiului.

Ușile culisante sunt o alegere inspirată indiferent de stilul pe care dorești să îl abordezi. Acestea îți oferă o mare libertate de amenajare și poate transforma complet orice spațiu. În plus, acestea nu oferă doar avantaje estetice, ci și practice, de exemplu izolația termică sau gradul ridicat de siguranță.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here