Top 5 obiective turistice de vizitat in România

4
Castelul lui Dracula
Castelul lui Dracula

Este cunoscut deja faptul că România este plină de obiective turistice demne de vizitat măcar o dată în viață. Acest top de obiective turistice este făcut să bucure pe fiecare în parte, pentru că sunt locuri în care te poți relaxa, poți explora, poți face absolut orice, deoarece natura îți va permite.

Pentru că avem norocul de a avea o țară atât de frumoasă, mai jos ți-am făcut un top cu 5 obiective turistice extraordinare din România.
1. Delta Dunării
Delta Dunării
Delta Dunării

Rezervație a biosferei, Delta Dunării este o destinație preferată de absolut toți turiștii. Peisajul este unul impresionant, care te va uimi. Atât flora, cât și fauna sunt foarte variate. Aceasta a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1991.

2. Castelul Bran, denumit și Castelul lui Dracula
Castelul Bran
Castelul Bran

Castelul Bran este un obiectiv turistic des vizitat datorită legendei: „Legenda Contelui Dracula”. Această legendă face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară. Acesta se află situat la 30 de km. de Brașov.

3. Cetatea Enisala (Heracleea)
Cetatea Enisala
Cetatea Enisala

Zeci de mii de persoane vin anual și se recreează în acest loc minunat. Indiferent din ce direcție ai veni, nu ai cum să nu observi această minunată „podoabă” a acestor ținuturi. Mai este numită și „Împărăteasa locurilor”, datorită poziției sale. Cetatea Enisala se află la 2 km de localitatea Enisala, lângă Babadag, pe un deal calcaros, deasupra Lacurilor Razelm și Babadag.

4. Cimitirul vesel
Cimitirul vesel
Cimitirul vesel
Acest loc reprezintă o manifestare a artei, crucile fiind pictate în culori vesele, acestea conținând mesaje amuzante și scene illustrative din viața celor decedați.

5. Mocănița, județul Maramureș

Mocănița
Mocănița

Mocănița este ultima locomotivă cu aburi. Ea încântă turiștii pe parcursul a 21,6 kilometri între Vișeu și Paltin. Te va plimba prin minunatele plaiuri maramureșene, de care vei fi surprins.

Citește și: Motivele pentru care Salina Slănic nu trebuie să lipsească din programul tău de călătorii și locuri de vizitat

Autor: Florentina Bancov

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here