5 tendințe pentru decorarea dormitorului în 2014

0

Dormitorul este este €œsanctuarul în care îți petreci mare parte din timp și totodată camera pe care îți permiți să o decorezi în întregime după preferințele tale, și eventual ale partenerului de cuplu, pentru că nu este supus privirilor critice ale musafirilor, prietenilor, rudelor. Iată câteva sugestii utile pentru amenajarea dormitorului, din care te poți inspira pentru a crea un spațiu modern și confortabil.

Flori pe pereți

Stickerele florale pentru pereții dormitorului sunt un „€œmust” în acest an pentru că dau o notă fresh încăperii și creează bună dispoziție. Poți folosi și tapet cu modele florale, însă este recomandat să alegi print-uri supradimensionate, nu flori mici care vor crea senzația de supraaglomerare și exces.

001

Inspirație din hoteluri

Design-ul camerelor din unele hoteluri de lux poate fi sursă de inspirație, așa că nu ezita să cercetezi atent locul în care vei fi cazat în vacanță. Patul supradimensionat, pereții capitonați, iluminarea foarte bună, aspectul noptierelor și al draperiilor -€“ toate acestea pot fi combinate în diferite moduri pentru a obține un design plăcut în dormitorul casei tale.

002

Orhidee radiantă

Este culoarea anului 2014 și nu trebuie să lipsească din dormitorul tău, iar dacă predomină este chiar mai bine. O culoare pretențioasă care îți va de energie, „€œorhideea radiant㔀œ poate fi combinată cu alb și este indicat să o folosești pentru așternuturi, lămpi, carpete sau perne. Și pentru ca design-ul să fie complet, pune o orhidee naturală într-o vază și așeaz-o pe noptieră.

003

Accente marocane

Texturile marocane sunt unice și dau personalitate decorului, însă nu trebuie folosite în exces pentru că sunt și destul de dificil de asortat cu alte elemente. O draperie cu design marocan ar putea fi combinată cu tabureti și perne realizate în același stil, iar pentru pat poți folosi lenjerie din pânză cu print-uri similare.

004

Elemente rustice

Avantajul unui decor tradițional este că nu se va demoda niciodată, iar redecorarea presupune modificări minime, de suprafață. De pildă, pentru a crea o atmosferă rustică, nu ezita să folosești materiale precum lemn, piatră, diferite metale și chiar imitații de blană. În ceea ce privește textilele, tartanul (print în carouri) este la modă în 2014 și poate fi folosit pentru draperii sau așternuturi.

005

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: freshome.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here