7 alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată pe stomacul gol

1

Este posibil să nu fie întotdeauna corect să mâncăm ceea ce simțim! Primul lucru pe care îl mâncăm dimineața stabilește cursul zilei. Anumite alimente pot provoca ravagii cu intestinul tău dacă sunt mâncate pe stomacul gol. De asemenea, este recomandat să-i dai sistemului digestiv ceva timp pentru a începe să funcționeze după ore lungi de somn și ar trebui să mănânci micul dejun cel puțin la două ore după ce te trezești.

1. Mâncăruri picante

Consumul mirodeniilor sau al ardeilor iuți pe stomacul gol poate irita mucoasa stomacului, ceea ce poate duce la reacții acide și crampe. În plus, pot declanșa indigestie.

 

2. Alimente sau băuturi cu un conținut ridicat de zaharuri

Deși majoritatea dintre noi avem impresia că este sănătos să bem un pahar cu suc de fructe pentru a începe ziua, s-ar putea să nu fie cazul. Nu e recomandat să îți începi ziua cu un pahar cu suc de fructe, deoarece poate pune o sarcină suplimentară pe pancreas, care încă se trezește după ore lungi de odihnă. Dacă stomacul este gol, zahărul sub formă de fructoză din fructe poate provoca o supraîncărcare a ficatului. Zahărul procesat este și mai rău, așa că evită deserturile pentru micul dejun sau smoothie-urile excesiv de dulci.

3. Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase sunt proaste pentru sănătatea noastră, indiferent de ora din zi, dar sunt și mai grave atunci când sunt consumate pe stomacul gol, deoarece acizii carbonați se amestecă cu acizii stomacali, cauzând diverse probleme de sănătate precum greața și gazele. Stomacul tău excretă acid pentru a ajuta digestia alimentelor și, dacă nu există mâncare în burtă, introduci acid suplimentar în sistemul                                                                digestiv care ar putea duce la crampe stomacale                                                              sau durere.

Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Panasonic UltraHD curbat pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 2250 lei. Vezi si tu despre ce vorba

 

4. Băuturi reci

Probabil că ai auzit că cel mai bine este să începi ziua cu apă caldă și miere, totuși mulți dintre noi cedăm în ispita de a înghiți un pahar de cafea glazurată. Consumul de băuturi reci pe stomacul gol îți poate deteriora membrana mucoasă și îți poate face digestia mai lentă, în timp ce băuturile calde te ajută să îți stimulezi metabolismul.

 

5. Citrice

Fructele sunt întotdeauna foarte sănătoase dacă sunt consumate la momentul potrivit. Consumul de citrice pe stomacul gol poate crește producția de acid. Mai mult decât atât, prea multă fibră și fructoză din fructe pot face, de asemenea, să încetinească sistemul digestiv dacă fructul este mâncat pe stomacul gol. Ar trebui să eviți mai ales consumul de fructe cu fibre dure precum guava și portocale dimineața devreme.

 

6. Legume crude

Acest punct este special pentru cei care sunt conștiincioși cu dieta și cred că salatele sunt grozave în orice moment al zilei. Legumele crude sau o salată pot să nu fie cel mai bun lucru de consumat pe stomacul gol. Sunt pline de fibre grosiere, care pot pune o sarcină suplimentară pe stomacul gol. De asemenea, pot provoca flatulențe și dureri abdominale atunci când sunt consumate pe stomacul gol.

 

7. Cafea

Începerea zilei cu o ceașcă de cafea este o practică larg răspândită. Pare a fi o modalitate ușoară de a se desprinde de somn, dar consumul de cafea pe stomacul gol poate duce la aciditate. Stimulează secreția de acid clorhidric în sistemul digestiv care cauzează gastrită unor persoane.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here