7 plante perfecte pentru cei care iubesc simetria

0

Natura este o ”ordine desăvârșită”, iar artiștii care iși doresc să reproducă această ordine, petrec ore întregi studiind formele perfecte ale acesteia. Galileo Galilei a relatat în lucarea sa ”Il Saggiatore” că ”Universul este scris în limbaj matematic și caracteristicile lui sunt triunghiurile, cercurile și alte forme geometrice”. Alan Turing, un alt geniu al matematicii a scris în 1952 o carte în care explică pe îndelete cum se pot forma asemenea modele simetrice în natură.

Cei care apreciază o casă aranjată la linie și iubesc o cameră perfect simetrică din punct de vedere al culorilor, cantității mobilei sau al tablourilor de pe pereți se vor regăsi, cu siguranță, în acest articol. Ba mai mult vor descoperi plantele care îi reprezintă cu adevărat și care le vor atinge satisfacția maximă de simetrie.

Cu siguranță toată lumea cunoaște pe acel cineva care aranjează covorașul de la baie perfect pe canturile gresiei și are biroul aranjat pe culori. Un cadou potrivit pentru acest  ”cineva”, ar fi una dintre plantele înzestrate cu o simetrie naturală ideală. Dar să nu uităm că aceste plante pot fi pe cale de dispariție sau pot fi cumpărate doar pe internet, deoarece țara natală este la mii de kilometri depărtare.

CasoTeca a pregătit 10 plante cu o simetrie extraordinară:

1. Aloe Polyphylla 

Este o plantă rară, patria mamă fiind Africa de Sud. Planta poate crește până la un metru înălțime, iar suprapunerea de frunze în formă de spirală, se poate dezvolta fie în sensul acelor de ceasornic, fie invers. Din păcate este o specie pe cale de dispariție, dar este un must-have pentru cei care colecționează plante unice.

Perfect-Geometric-Patterns-In-Nature8__880

 

2. Romanesco Broccoli

Cu un model psihedelic, care aduce parcă cu o formă de viață extraterestră este de fapt o floare comestibilă care face parte din familia brocolilor, conopidei, verzei. Are un gust asemănător cu cel al conopidei dar ceva mai pământiu, mai crud. Îl puteți folosi la diversre rețete de bucătărie, pe post de conopidă și nu numai. Sau pur și simplu ca decor în bucătărie sau terasă.

 

Perfect-Geometric-Patterns-In-Nature4__880

 

3. Amazon Lily Pad

În 2002 gigantul nufăr amazonian a stabilit un record mondial de 2,65 metri. Nufărul din Amazon este un hibrid între două specii: Victoria Amazonica și Victoria Cruziana.

Perfect-Geometric-Patterns-In-Nature15__880

perfect-geometric-patterns-in-nature-16-1

 

4. Crasulla Buddha’s Temple Plant

Este o plantă suculentă cu forme geometrice deosebite și crește până la 15 cm. Aceasta nu este o plantă dificilă și se poate achiziționa de aici. 

Perfect-Geometric-Patterns-In-Nature6__880

 

5. Flowers like jeweled carpet

Bijuterii florale, cu o simetrie coloristică de neimaginat și un cadou ideal pentru doamne.

Perfect-Geometric-Patterns-In-Nature16__880

6. Hoya Aldrichii

Este originară din Insula Crăciunului, care se află în sud-estul Oceanului Indian, aceasta fiind un teritoriu Australian.

perfect-geometric-patterns-in-nature-23__880

 

7. Viola Sacculus

Acestea se găsesc în principal în Anzii superior, în Chile și Argentina. Cresc la o altitudine relativ mare și în soluri care sunt adesea de origine vulcanică. Ca multe plante din aceste țări au o rădăcina tip robinet, lungă pentru a asigura accesul la apă.

perfect-geometric-patterns-in-nature-25__880

 

Sursa foto: boredpanda.com, wikipedia,

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here