9 idei pentru curți și grădini de ”copiat”

2

Nimic mai bun decât să te poți relaxa în aer liber, în curtea sau grădina casei tale, un loc ideal pentru a uni prietenii și familia în momente de convivialitate, între conversații relaxante și distractive. Pentru a da viață unor spații funcționale și primitoare, nu sunt neapărat necesare investiții.

1. Decorați cu plante

Pentru a sparge răceala pereților, încearcă să-ți regândești curtea sau grădina prin alegerea plantelor, plante care pot fi lăsate să crească vertical pentru a căptuși pereții. O modalitate ușoară de a decora și de a consolida prezența naturii în spațiul tău exterior. Sfatul unui  expert în grădinărit te poate ajuta să alegi cele mai potrivite plante pentru spațiul tău.

2. Cel mai bun loc pentru vizitatori: sufrageria din gradină

O ședere în grădină? Un vis pentru mulți, o realitate pentru cei norocoși. Locul ideal pentru a primi vizitatori. În grădină vedem: baldachin din lemn, canapele și fotolii din ratan alb, plante mari și vaze colorate pentru această mică bijuterie a arhitecturii în aer liber.

3. Importanța luminii bune

Curțile și grădinile pot fi animate, îmbunătățite și făcute interesante prin alegeri de iluminare potrivite și eficiente. În acest caz, luminile LED se joacă cu culorile, obținând nuanțe noi pe pereții casei, interacționând cu plantele, cu volumele exterioarelor, dar și ale interioarelor casei, făcând întregul bogat ”scenografic”.

4. Decorează cu gradina verticală

Plantele și structura arhitecturală a casei interacționează și se amestecă în proiectul pe care îl vedem aici. Un întreg perete este dedicat unei grădini verticale, în care sezlongurile din lemn echipate par să iasă direct din verdele plantelor, cu rafturi care adăpostesc vaze și flori, într-o multiplicare a elementelor naturale.

Rezultatul este un spațiu natural de o mare frumusețe.

5. Lejeritatea pergolei

Pergola este o soluție clasică pentru exterior. Cu toate acestea, poate fi utilizată în multe feluri. Ca cea pe care o vedem ca exemplu, care nu include structuri grele din lemn ci o structură metalică foarte ușoară a cărei acoperiș este aproape o broderie.

6. Împreună cu mediul înconjurător

Curțile și grădinile pot deveni spațiul de legătură între casă și mediul înconjurător. Elementele naturale, după cum putem observa, pot constitui legătura ideală între mediul înconjurător și spațiul strict ”intim” și separat al casei: plante, copaci, tufe, flori, în echilibru cu spații de conversație și relaxare.

7. O curte, un vis devenit realitate

Relaxați-vă la piscină, înot, grătar. Toate acestea într-un singur spațiu, distracție și liniște în același timp. Pur și simplu: un vis devenit realitate, această curte.

8. Curtea ca prelungire a casei

Curtea poate deveni o prelungire a casei, un spatiu integrat corespunzător și nu un loc decomandat și străin. Prin alegeri coerente, în ceea ce privește organizarea volumelor, accesoriile de amenajare sau iluminatul.

După cum vedem în acest caz: structura canapelei pare să iasă din casă, spre deschiderea ei, fluidă și fără întreruperi, pentru un spațiu unitar și organic.

9. Toate conforturile într-un singur spațiu

Ceea ce vedem este o grădină extraordinară: în centru piscina, în centrul unei podele mari din lemn cu șezlonguri, apoi un ”colț de conversație” cu canapea, o masă în aer liber. Pe scurt, tot ce poți visa să ai într-o grădină.

sursă:homify

tradus:C.L

citește și Idei de amenajare a locuinței

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here