Idei de amenajare a locuinței

3

Alegerea mobilierului potrivit necesită timp, pasiune, experiență: este necesar să punem cap la cap diferite nevoi, de la frumusețea estetică până la funcționalitatea practică. Este vorba despre interpretarea stilurilor, coordonarea diferitelor elemente, identificarea acelui detaliu care ne va face să simțim, acea casă, cu adevărat a noastră.

Mobilier modern

Mobilierul modern, spre deosebire de mobilierul clasic, are ca obiectiv fundamental acela de a lumina și de a defini spațiile într-un mod mai funcțional. Chiar și materialele se schimbă, sau cel puțin interpretarea lor se schimbă: același lemn, folosit deja în trecut, nu mai este supus unor sculpturi rafinate, ci sunt preferate procese care vizează sporirea autenticității materialelor și durabilității sale în timp.

Culorile pot fi neutre sau luminoase, combinate cu creativitate. Adesea se alege o singură culoare, deosebit de intensă, pentru a însufleți un fundal neutru, alb sau gri.

Mobilier cu design contemporan

Mobilierul contemporan se remarcă de mobilierul modern prin viteza cu care primește noutățile din lumea exterioară: într-o casă contemporană, de design, alegerile tehnologice sunt la ordinea zilei, cu scopul de a facilita viața fiecăruia, zilele și de a satisface o viziune verde asupra existenței. Totul, de la alegerea pardoselilor la materiale, de la liniile curate ale formelor la accesorii, ne vorbește de actualitate.

Cei care aleg mobilierul contemporan sunt de obicei pasionați de design: urmăresc tendințele naționale si internaționale în materie de culori, țesături, combinații, forme. Știrile sunt mereu la colț.

Mobilier minimalist

Esențial și riguros: Minimal Furniture merge direct la obiect, iubește spațiile goale și interpretează mediile cu ingeniozitate. Piatra, sticla, plasticul și materialele inovatoare oferă suprafețe neaglomerate și ușor de curățat.

În Mobilierul Minimalist nu este loc pentru bibelouri. Accesoriile de mobilier trebuie alese cu grijă și trebuie să răspundă nevoilor de funcționalitate și practic. Esențială este și amenajarea mobilierului, pentru a proteja spațiile libere. Protagonistul mobilierului Minimal este albul, combinat cu tonuri negre sau pastelate.

Mobilier urban

Mobilierul Urban este o declinație a stilului contemporan: liniile esențiale și moi sunt combinate cu elemente legate de gustul industrial și metropolitan. Este un tip de mobilier foarte des întâlnit atât în oraș cât și în afara contextului orașului, atât în locuințe particulare cât și în spații comerciale.

Mobilierul Urban ofera un rafinament simplu, un sentiment de libertate și deschidere. De aceea Mobilierul Urban este perfect pentru mansardă și medii unice. Cimentul, cărămizile, piatra, grinzile la vedere, rășinile inovatoare sunt principalele materiale. Culorile de bază sunt alb, gri, cărămidă și crem.

Daca vrei să creezi un mobilier în stil Urban, alege mobilier din lemn închis la culoare, rafturi metalice, cufere antice. Elemente decorative? Tablouri de design care reprezintă atmosfere metropolitane, țevi expuse și lampadare vechi.

Mobilă din lemn

Dacă există un motiv pentru care noi, iubitorii de mobilier modern, iubim lemnul este pentru capacitatea sa de a se adapta la diferite stiluri și procese: de fapt, lemnul, protagonistul absolut al mobilierului clasic, a reușit să facă față provocărilor timpului și ale transformării.

Mobilierul din lemn, din ce în ce mai caracterizat prin folosirea vopselelor naturale și a produselor pe bază de apă, este destinat să reziste în timp și să se îmbine cu diferite stiluri. Ideală pentru toate mediile, de la bucătărie până la dormitor, este apreciată pentru versatilitatea sa extremă: se pretează să sugereze atmosfere colorate în camera copiilor, elegante în living, minimale în bucătărie.

Mobilier la mansardă

Mic, dar caracteristic: amenajarea mansardei necesită ascuțire a ingeniozității, creativitate și simț practic, pentru a spori personalitatea potrivită a mediului. Spațiile limitate fac necesare interpretări originale: de la biblioteca construită pe un mezanin, dacă înălțimea o permite, până la utilizarea elementelor din sticlă transparentă pentru a lărgi percepția suprafeței.

Lumina poate fi protagonistă: datorită deschiderilor potrivite, lumina va circula cu ușurință în timpul zilei, iar cerul înstelat va oferi sugestii fascinante noaptea.

Mobilier de studio

În inima centrului metropolitan sau într-o zonă nelocuită departe de oraș, nu contează: dacă te chinui cu mobilarea unei garsoniere, trebuie să planifici bine spațiile și, în primul rând, să-ți ordonezi nevoile.

Atunci când alegeți mobilierul pentru o garsonieră , acordați atenție proporțiilor: fără mese lungi, ci preferați soluțiile extensibile versatile. De fapt, versatilitatea este cuvântul de ordine: fiecare obiect poate răspunde la diferite utilizări. Patul? Strict cu sertare, pentru a depozita pilote și valize într-un confort absolut.

Mobilier open space

Open Space poate viza bucătăria și camera de zi, sau dormitorul, biroul, camera de studiu: conectarea a două medii folosite pentru diferite utilizări este un obiectiv de primă importanță. În mobilierul Open Space, alegerea mobilierului este fundamentală: ei sunt cei care evidențiază o împărțire naturală a spațiilor și sugerează armonie și lejeritate.

Amenajarea unui spațiu deschis necesită ingeniozitate, profesionalism și creativitate: este necesară coordonarea diferitelor stiluri, satisfacerea diferitelor nevoi funcționale, satisfacerea ochiului.

Canapelele și fotoliile nu pot lipsi, deoarece spațiul deschis a fost creat pentru a găzdui mai multe persoane, fiecare cu nevoile sale.

In mobilierul open space, accesoriile mobilează fără a ocupa spațiu. Suflete diferite se învecinează fără a intra în conflict între ele: astfel putem îmbina stilul modern și stilul rustic, fără a crea conflicte.

Mobilă 40 mp

Mobilierul de 40 mp necesită creativitate și atenție la detalii, pentru a exploata din plin spațiul disponibil: designul pe măsură ne permite să nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Alegerea mobilierului și a accesoriilor de amenajare este fundamentală: pat container, rafturi despărțitoare multifuncționale, rafturi pentru cărți, mese extensibile și scaune pliante care urmează să fie adăugate în ultimul moment sunt indispensabile.

Mobilă 50 mp

Totul, desigur, depinde de utilizările apartamentului: dacă locuiești singur, și poate că acea casă este doar un refugiu temporar, 50 de metri pătrați pot părea o mulțime. Dacă, în schimb, cauți un mobilier de 50 mp pentru că dorința este de a locui în doi, pe un plan destul de stabil, atunci totul se schimbă: devine important să organizezi apartamentul într-un apartament confortabil cu două camere, făcând cele mai multe spații.

Mobilier pentru taverne și saloane

In mobilierul camerei rumpus alege stilul pe care il preferi: modern, rustic, country, shabby chic. Lasă loc creativității: de la cufărul clasic, la pian bar cu taburete, de la mobilier modern din lemn la solutii mai inovatoare.

sursă: la casa moderna

traducere: C.L

citește și

 

 

3 comentarii

  1. […] Alegerea mobilierului potrivit necesită timp, pasiune, experiență: este necesar să punem cap la cap diferite nevoi, de la frumusețea estetică până la funcționalitatea practică. Este vorba despre interpretarea stilurilor, coordonarea diferitelor elemente, identificarea acelui detaliu care ne va face să simțim, acea casă, cu adevărat… Cititi mai multe aici: Idei de amenajare a locuinței […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here