Marketing și PR la înălțime

0

De 11 ani, Ramona Boca și-a găsit jobul ideal. O companie cu o solidă cultură organizațională, care promovează toate valorile în care ea crede, i-a oferit șansa să facă ceea ce iubește cel mai mult: să îmbine comunicarea și real estate-ul, marile ei pasiuni.

Astfel, din poziția de PR & Marketing Manager pentru clădirea SkyTower, deținută de Raiffeisen Property Holding International Romania (RPHI), a lansat proiecte inovatoare pentru întreaga piață românească.

Ramona Boca spune că a reușit pentru că a fost încurajată să-și dea frâu liber creativității și a fost susținută mereu de colegi. Astfel, a putut să-și fructifice experiența bogată și să se dezvolte atât profesional, cât și personal.

Aceasta este și explicația pentru care lucrează cu entuziasm de mai bine de un deceniu pentru același angajator. Iar cea mai bună dovadă că și-a găsit jobul ideal este că în primii 11 ani din carieră a schimbat nu mai puțin de 14 locuri de muncă.

Drumul spre succes este pavat cu multă experiență

A început să muncească încă din primul an de facultate. Ospătăriță, casieră, secretară, traducător și translator, ghid turistic în Turcia pentru turiștii români, PR executive, office manager, executive assistant de CEO, șef departament administrativ, front desk officer, client service representative, property manager și data protection officer sunt câteva dintre joburile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Din fiecare a învățat câte ceva, chiar dacă nu toate experiențele au fost plăcute. Totuși, făcând de fiecare dată ceea ce era corect, a devenit mai puternică și mai sigură de ea. Astfel, denunțarea unor abuzuri la un loc de muncă, un demers „eliberator”, i-a schimbat viața. Deși a fost greu și a riscat mult, a reușit să câștige și să obțină dreptate. Situația a fost o excepție, de cele mai multe ori întâlnind oameni minunați, care i-au devenit prieteni.

„Sunt recunoscătoare pentru fiecare mic pas parcurs și pentru toți oamenii din viața mea care m-au ajutat”, spune Ramona Boca. Deși a încercat multe profesii, a știut mereu ce dorește să facă și ce i se potrivește cel mai bine. „La 22 de ani m-am angajat într-o agenție de PR. După vreo 6 luni în agenție, timp în care am învățat cu mult entuziasm și aviditate tot ce puteam, șefa mea, Ioana, mi-a spus: «Ramona, tu ești perfectă pentru job-ul ăsta!». Cuvintele ei mi-au rămas în minte până astăzi. Pe vremea aceea, ea era modelul meu, o admiram enorm și îmi doream sa fiu ca ea”, spune Ramona Boca.

Din pasiune pentru job

Datorită perseverenței, calitate esențială pentru un profesionist de relații publice, a ajuns să se angajeze la Sky Tower. Iar alte calități, cum ar fi loialitatea și devotamentul, i-au adus apreciere și validare în companie.

„Eu nu tratez comunicarea pentru SkyTower ca pe un simplu loc de muncă care îmi asigură salariul și atât. Eu gândesc și acționez așa cum aș lucra pentru propriul meu business. Ideile pe care le concep și le implementez îmi dau uneori mai mult de muncă decât am efectiv timp, însă eu sunt atât de pasionată de ceea ce fac încât le implementez chiar dacă asta înseamnă să lucrez și în weekenduri, nopțile și, uneori, și în timpul vacanțelor sau zilelor de sărbători legale”, explică Ramona Boca.

Atribuțiile ei sunt să coordoneze tot ceea ce înseamnă comunicare, PR, community management, organizare de evenimente interne și externe, marketing și advertising, promovare online prin social media, pornind de la conceperea, scrierea și implementarea strategiilor anuale integrate de PR și marketing. Pentru că face cu plăcere tot și pentru că s-a atașat de tot ce înseamnă SkyTower, de la clădire la echipă, a refuzat în ultimii ani mai multe oferte de muncă pe care le-a primit fără să le caute. După o carieră atât de bogată, întrebată cum ar descrie traseul ei profesional, Ramona Boca e convinsă că esența se găsește doar în câteva cuvinte: „plin de căutări și regăsiri”.

Relaxare în pași de tango

Tangoul argentinian este hobby-ul cel mai important pentru Ramona Boca. Dansează la un nivel avansat, cu cei mai buni dansatori din lume, este DJ de tango și organizează evenimente și maratoane internaționale de tango (Bucharest Tango Groove). „Pentru mine tangoul este oglinda vieții și oglinda relațiilor interumane. Este o eliberare. Este o improvizație. Chintesența tangoului este arta de a învăța să improvizezi cu oricine. Tangoul este conexiune, prezență totală, meditație, muzicalitate în doi”, spune Ramona Boca.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here