Aer proaspăt şi răcoare pe tot timpul verii, numai cu Purificatorul de aer Dyson Purifier Cool™ Formaldehidă TP09

0

Deja de la jumatatea lunii iunie canicula s-a instaurat în toată ţara iar iulie, luna lui cuptor, ca de altfel mai toată vara, se anunţă cu arşiţă, cu secetă şi temperaturi record. Ca să ne apărăm de razele toride ale soarelui este necesar să ne izolăm interiorul iar ca urmare ventilarea va fi slabă.

 

Atenţionare privind aerul din interior periculos pentru sănătate

 

Toate cele menţionate conduc către un aer stătut, fierbinte şi extrem de uscat la interior. În plus, acesta devine chiar periculos, mai cu seamă că la căldură germenii şi bacteriile găsesc un mediu mai prielnic şi se pot înmulţi mult mai repede.

Tot din cauza căldurii, pământul se usucă, este din ce în ce mai mult praf iar cum circulaţia maşinilor este mult mai mare în zilele frumoase, tot acest praf poate intra lesne în interioare, în case, birouri, magazine. Specialiştii recomandă aerisirea încăperilor cât mai des şi mai mult dar deschiderea ferestrelor va aduce la interior aer cald, ceea ce va avea efect asupra confortului locatarilor. În plus, când aerul este cald, acesta devine mai uscat şi este respirat mai greu. Statisticile arată că ne petrecem 90% din timp, adică 22 de ore din zi în interior. În mod sigur, însă, când este foarte cald, această medie este depăşită. Tot în aceste zile natura este în plină dezvoltare iar cantitatea de polen din aer este la cote maxime, cu efectele cunoscute asupra sănătăţii noastre.

 

 

Şantierele viciază aerul din interior

 

Cum timpul este bun, sunt în derulare proiecte de construcţii şi renovări. În urma şantierelor rezultă mult praf iar un nou mobilier, ales fără recomandarea din partea specialiştilor poate fi o sursă de emanaţii nocive, compuși organici volatili (COV), în special formaldehidă, care pot afecta serios sănătatea celor din interior. Alergiile, astmul, pneumoniile şi chiar forme de cancer sunt în legătură cu aerul poluat din interior. Mirosul de vopsea proaspătă și cel provenit de la despachetarea pieselor şi aparatelor noi sunt considerate indicatori importanți ai faptului că o substanță chimică a fost eliberată în aer.

 

Aparatele de aer condiţionat, o soluţie?

 

În privinţa aerului cald din interior, mulţi proprietari recurg la soluţia instalării de aparate de aer condiţionat. Trecând peste consumul mare de energie, acestea asigură o scădere a temperaturii din interior însă, de multe ori calitatea aerului rămâne o problemă. Acest fapt se întâmplă deoarece aceste aparate nu asigură un flux de aer proaspăt şi mai curat, ci folosesc acelaşi aer dar mai răcit. Acesta este şi motivul pentru care întreţinerea lor este mai anevoioasă, necesitând a fi curăţate şi dezinfectate mai des, chiar dacă noile generaţii de aparate sunt dotate cu filtre HEPA şi fenomenul s-a mai atenuat. În plus, direcţionarea fluxului de aer pe o singură direcţie creează, de asemenea, probleme de instalare precum şi lipsa omogenităţii aerului rece din încăpere.

Ce este de făcut? Care este recomandarea specialiştilor pentru a avea un aer de calitate şi răcoare la interior în timpul sezonului cald?

 

 

Soluţia la îndemână: Purificatorul de aer Dyson Purifier Cool™ Formaldehidă TP09

 

 

Acest purificator este proiectat chiar pentru a aduce confort şi sănătate în perioada sezonului cald, oferind un flux puternic de aer purificat și cu efect de răcire. Astfel a fost  reproiectat pentru un aer cu 50% mai curat.

Filtrul HEPA H13 captează 99,95% din particule de până la 0,1 microni  – polenul, praful, alergenii precum și virusul H1N1. Cel mai avansat sistem de filtrare de la Dyson combină un senzor de formaldehidă precis, în stare solidă, cu un filtru catalitic unic care distruge în mod continuu formaldehida in timp ce un filtru cu carbon activ elimină gazele și mirosurile. Filtrul catalitic Dyson captează și descompune continuu moleculele de formaldehidă în apă și CO₂ si nu trebuie înlocuit niciodată.

Fiind dotat ca toate purificatoarele Dyson cu tehnologia Air Multiplier™, Dyson Purifier Cool™ Formaldehidă TP09 generează o putere mare de circulație atrăgând în aparat chiar și poluanți îndepărtați. Astfel se obţine  aer purificat în întreaga încăpere.

Foarte important este faptul că, datorită completei etanşări, absolut toți poluanții filtrați rămân în interiorul aparatului. Dyson Purifier Cool™ Formaldehidă TP09 este dotat cu funcţii inteligente prin care poluanţii sunt detectaţi, analizaţi şi diagnosticaţi la nivel molecular, rezultatele fiind afişate live, pe ecranul LCD.

În cazul acestui purificator, putem vorbi de calitatea aerului şi din alt punct de vedere. Aceasta se situează la acelaşi nivel în întreagul volum al încăperii, graţie oscilației reglabile a aparatului până la 350 de grade.

Nu în ultimul rând, Purificatorul Dyson Purifier Cool™ Formaldehidă TP09  monitorizează și purifică aerul folosind cele mai silențioase setări și estompează deasemenea lumina ecranului.

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here