Ai depozitat greșit roșiile până acum, ce trebuie să faci

2

Roșiile sunt cu siguranță printre alimentele preferate ale românilor în timpul verii. Cultivate în grădini sau cumpărate din piață sau supermarket, acestea sunt folosite pentru diferite feluri de mâncare sau consumate pur și simplu, fie cu brânză, fie în diferite alte combinații. Tu ai știut până acum cum ar trebui depozitate corect roșiile?

Cum să depozitezi corect roșiile. Trucul dezvăluit de grădinari

Cel mai indicat este să ții roșiile în pungi de hârtie. De ce? Roșiile nu rezistă foarte mult timp și se întâmplă des ca acestea să fie aruncate înainte de a fi consumate. Există un truc simplu care le poate prelungi viața. Grădinarii spun că depozitarea roșiilor să se facă fără plastic.

Explicația este legată de faptul că ele eliberează etilenă. Astfel, se recomandă să fie ținute în pungi de hârtie, având grijă să fie așezate cu codița în jos. În cazul în care sunt foarte coapte se pun cu coada în sus, într-un loc ferit de lumina soarelui și de temperaturi ridicate, scrie playtech.ro.

Citește și: Cu ce trebuie să stropești roșiile în luna iunie, pentru o recoltă bogată

Ce trebuie să faci pentru ca roșiile să reziste mai mult timp

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi o să poți păstra roșiile nu doar în frigider, ci și în pivniță sau cămară, în condițiile în care temperatura din locul respectiv este cuprinsă între 10 și 21 de grade Celsius.

Iată și câteva detalii de care să ții cont pentru a putea păstra roșiile cât mai mult timp:

  1. alege doar roșii care au coaja uniformă, ce nu prezintă pete sau urme de lovire;
  2. alege roșii necoapte, mai tari;
  3. asigură-te că sunt ținute la temperatura potrivită, într-un loc bine ventilat.

Alte trucuri pentru a păstra roșiile proaspete mai mult timp

Înainte de a depozita roșiile, analizează-le cu atenție și îndepărtează orice bucată care arată mucegăită, putredă sau deteriorată. Dacă una dintre roșii începe să se deterioreze, acest proces poate afecta și celelalte fructe din apropiere. Evită să speli roșiile înainte de a le depozita.

Spălarea le poate face să se deterioreze mai rapid și să-și piardă prospețimea. Este mai bine să le speli doar înainte de a le consuma. De asemenea, pemperaturile reci din frigider pot deteriora structura internă a roșiilor și le pot face să devină apoase și fără gust. Prin urmare, este recomandat să eviți depozitarea roșiilor în frigider.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] Roșiile sunt cu siguranță printre alimentele preferate ale românilor în timpul verii. Cultivate în grădini sau cumpărate din piață sau supermarket, acestea sunt folosite pentru diferite feluri de mâncare sau consumate pur și simplu, fie cu brânză, fie în diferite alte combinații. Tu ai știut… Cititi mai multe aici: Ai depozitat greșit roșiile până acum, ce trebuie să faci […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here