Plantele de apartament care te scapă de praf și purifică aerul

2

În timp ce unele plante pot îmbunătăți aspectul casei, altele au beneficii pentru sănătate. Multe dintre ele elimină praful și purifică aerul. Sunt ideale pentru orice casă și trebuie să le achiziționezi neapărat. Îți garantăm că nu vei regreta nicio secundă alegerea făcută.

Ce plante de apartament te scapă de praf

Locuiești într-o zonă aglomerată a orașului și te-ai săturat de praful care se adună constant pe mobilier? Ei bine, atunci garantat ai nevoie de câteva plante, mai exact de unele care purifică aerul.

Ele te vor ajuta să scapi de praf, dar și să respiri mai ușor. Unele dintre ele îți vor îmbunătăți semnificativ viața. Florile sunt extrem de importante pentru noi, motiv pentru care ne putem considera norocoși că le avem.

Ele au fost create cu scopuri foarte precise: să ne ajute să ducem o viață mai bună, să ne înfrumusețeze viața cu aspectul lor și să ne aducă numai beneficii pentru sănătate. Ce plantă te poate ajuta să scapi de praf?

Palmierul de bambus

Citește și: Ce plante trebuie să ai în casă pentru a avea un aer purificat

Cum pot plantele să elimine praful din aer?

Conform studiilor și cercetărilor efectuate de NASA și de Universitatea de Stat din Washington, anumite plante au un efect pozitiv asupra îmbunătățirii calității aerului din interior.

Ele scad nivelul de dioxid de carbon din încăpere și reduc emisiile de formaldehidă și dioxid de azot. De asemenea, acestea au capacitatea de a reține particulele de praf pe suprafețele frunzelor.

Plantele care țin praful la distanță

Există o serie de plante care sunt benefice într-un mediu în care praful este abundent, iar datorită proprietăților lor, acestea sunt capabile să capteze particulele de praf și să le elimine.

Așadar, dacă crezi că ai putea fi alergic la acarieni, este important să ai o astfel de plantă în casă. Printre acestea se numără palmierul de bambus, aglaonema, arborele dragonului, iedera diavolului și crinul păcii.

Palmierul de bambus
Palmierul de bambus
Aglaonema
Aglaonema
Arborele dragonului
Arborele dragonului
Iedera diavolului
Iedera diavolului
Crinul păcii
Crinul păcii

Pentru a scăpa de praf, așează plantele lângă ușile și ferestrele deschise. Plasându-le în acest fel, ele vor primi cantitatea de lumină potrivită pentru creșterea lor.

Totodată, specialiștii spun că este important să așezi plantele departe de dispozitivele electronice, cum ar fi laptopurile, tabletele etc. Astfel, aparatele tale vor fi în siguranță și ferite de praf.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] În timp ce unele plante pot îmbunătăți aspectul casei, altele au beneficii pentru sănătate. Multe dintre ele elimină praful și purifică aerul. Sunt ideale pentru orice casă și trebuie să le achiziționezi neapărat. Îți garantăm că nu vei regreta nicio secundă alegerea făcută. Ce plante… Cititi mai multe aici: Plantele de apartament care te scapă de praf și purifică aerul […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here