Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta (I)

0

Folosirea culorii perfecte pentru Feng Shui poate face minuni la tine acasă. Suntem cu toții îndrăgostiți de culori și cu toții răspundem la culori în moduri mai mult sau mai puțin predictibile. Feng Shui duce folosirea culorilor la un alt nivel, unde fiecare culoare aduce energiile Feng Shui dorite în casa ta, precum armonie și echilibru. CasoTeca te sfătuiește: Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta.

De la roșu aprins la albastru pal, care culoare aduce un Feng Shui potrivită camerei de zi sau biroului?

Galben

Feng Shui-ul acestei culori ruptă din soare, aduce întotdeauna lumină și bucurie nu doar acasă, ci și la birou. Galbenul mai aduce o atmosferă primitoare în bucătărie, în camera de zi sau în camera copilului. De la galben intens la galben pal, spre unt, ai la dispoziție o gamă largă de nuanțe pe care le poți alege atunci când zugrăvești camerele. Galbenul este o expresie gentilă a elementului Foc, asta dacă folosești nuanțe intense. Dacă mergi pe variante mai pastelate, atunci treci cu în sfera elementului Pământ. Cercetătorii cred că galbenul duce la creșterea încrederii în sine și aduce bunăstare.

Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta
Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta

Roșu

Roșul este cea mai puternică culoare Feng Shui care reprezintă elementul Foc. Un roșu vibrant aduce în casa ta energia bucuriei, entuziasmul și dorința sexuală. La chinezi, roșul este culoarea norocului și a fericirii, a căsătoriei în India, și culoarea simbolică a dragostei și romantismului, a curajului și pasiunii în țările vestice. Atunci când este folosită în mod corespunzător, această culoare aduce energia dorită în casă. Și este ușor de folosit. De exemplu, o pernă sau pătură roșie aduc imediat o scânteie în casă, fără să fie nevoie să dai bani mulți. În decorul interior, roșul înseamnă bogăție, noroc și lux. Atenție, însă! Dacă este folosită abuziv, poate aduce furie.

Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta
Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta

Verde

Verde este culoarea Feng Shui de reînnoire, energie proaspătă și de regenerare. Culoarea verde este potrivită pentru sănătate, deoarece echilibrează întregul corp prin aducerea de vibrații Feng Shui vindecătoare din natură. Atunci când abordezi verdele în decorul interior este important să ai la dispoziție cel puțin câteva nuanțe diferite, cu scopul de a maximiza efectele de energie Feng Shui. Atunci când ești afară, în natură, vezi mai multe nuanțe de verde, în funcție de saturație. Spre exemplu, frunzele au o anumită nuanță, dar dacă bate soarele pe ele, verdele se schimbă. Așa că, pentru o folosire cu succes, trebuie să iei în calcul cel puțin trei nuanțe diferite de verde pentru diferite obiecte de decor.

Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta
Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta

Portocaliu

Dacă crezi că roșul este prea puternic pentru a fi folosit acasă sau la birou, alegere portocaliu. Portocaliul este numit adesea culoarea „sociala” și asta pentru că aduce energia necesară pentru a promova conversațiile și pentru a aduce buna dispoziție în casa ta. Portocaliul ne amintește de visele de vară și de căldura unui foc de tabără. În Feng Shui, fiecare culoare este o expresie a unui element Feng Shui, iar portocaliul reprezintă Focul. Această culoare este excelentă pentru a fi folosită în camera de zi, în sufragerie, bucătărie, în camera copilului și în orice spațiu în care vrei să aduci energie. Este mai bine ca în loc să zugrăvești toată camera în portocaliu, să păstrezi doar un perete în această culoare, și să te folosești de alte accesorii pentru a completa decorul.

Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta
Alege cele mai bune culori Feng Shui pentru casa ta

Alb

Albul reprezintă în Feng Shui puritate și inocență și absoarbe alte culori. Așa se explică de ce toți am putea fi fascinați și mulțumiți cu spațiile albe. Este albul, reprezentarea Metalului, potrivit pentru toate camerele din casă? Albul poate fi folosit oriunde în casă: în baie, bucătărie în camera de zi, și de ce nu, chiar și în camera copilului. Însă nu alege o nuanță banală și nu face un spațiu complet alb. Albul este folosit mai ales pentru a pune în lumină alte culori. Un alt element important de care trebuie să ți cont este cantitatea de lumină care intră în casă, atât cea naturală, cât și cea artificială.

alb

 

Albastru

Albastru este o culoare Feng Shui magnifică. De la albastrul senin, la albastrul intens al unui ocean, există o multitudine de nuanțe de albastru pe care le poți folosi la tine acasă. Albastrul, o reprezentare a Apei, este excelent pentru a aduce sănătate, bani, dar și rezultate bune în carieră, pentru că aduce calm și energie, dar și un sentiment general de relaxare. Un albastru pal este o alegere Feng Shui excelentă pentru biroul de acasă sau pentru camera copilului, mai ales dacă folosești nuanța pentru tavan. Poți introduce elemente de un albastru intens în dormitor, pentru a avea un somn bun, un albastru deschis în camera de zi. Atenție! Nu aduci nicio energie Feng Shui dacă zugrăvești toată camera în albastru.

albastru

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here