Alimente recomandate pentru un somn odihnitor. Ce poți consuma înainte de culcare

2

Există câteva alimente recomandate înainte de culcare. Specialiștii au întocmit o listă cu produse pe care le poți consuma pentru a avea un somn odihnitor. Somnul de calitate este extrem de important pentru a avea parte de un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat. 

Dacă obișnuiești să ai coșmaruri pe timpul nopții, experții susțin că acestea pot fi provocate de alimentele pe care le consumi. Digestia greoaie poate avea efecte directe asupra calității somnului tău. Pentru un somn liniștit ai nevoie de o alimentație cât mai echilibrată.

Alimente recomandate înainte de culcare

Un somn odihnitor este extrem de important pentru starea ta de sănătate. Acesta poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cronice, poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate să ofere un boost sistemului imunitar.

În general se recomandă între șapte și nouă ore de somn pentru o persoană adultă. Există o mulțime de strategii prin care poți avea un somn odihnitor, iar multe dintre acestea sunt legate  de dieta pe care o ai. Experții susțin că anumite alimente pot fi benefice pentru somnul tău, mai ales dacă sunt consumate cu câteva ore înainte de culcare.

Migdalele

Migdalele sunt o sursă ideală de fibre. Migdalele conțin 18 % din necesarul zilnic de fosfor al unui adult și 23 % riboflavină. Consumul regulat de migdale a fost asociat cu riscuri mai mici de apariție a bolilor cronice cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Acest lucru este atribuit grăsimilor lor nesaturate sănătoase, a fibrelor și a antioxidanților. Antioxidanții protejează celulele de inflamație și reduce riscul de apariție a bolilor cronice.

Citește și: Află cum îți alegi corect perna pentru un somn odihnitor

Carnea de curcan

Carnea de curcan este o sursă ideală de proteine. Proteinele sunt importante pentru a menține mușchii puternici și pentru a regla apetitul. Curcanul este o sursă modestă de vitamine și minerale, dar este o sursă excelentă de seleniu.

Multe persoane susțin că această carne duce la apariția somnolenței. Carnea de curcan conține aminoacidul triptofan, care crește producția de melatonină.

Kiwi

Kiwi este un fruct cu un conținut scăzut de calorii și foarte hrănitor. Acest fruct conține doar 42 de calorii și o cantitate semnificativă de nutrienți, inclusiv 71 % din necesarul zilnic de vitamina C.

Acesta conține acid folic și potasiu, precum și oligominerale. Consumul de kiwi poate aduce beneficii sănătății digestive. Kiwi poate reduce inflamația și nivelul colesterolului. Specialiștii spun că acesta este unul dintre cele mai bune fructe pe care le poți consuma înainte de culcare.

2 comentarii

  1. […] Există câteva alimente recomandate înainte de culcare. Specialiștii au întocmit o listă cu produse pe care le poți consuma pentru a avea un somn odihnitor. Somnul de calitate este extrem de important pentru a avea parte de un stil de viață cât mai sănătos și… Cititi mai multe aici: Alimente recomandate pentru un somn odihnitor. Ce poți consuma înainte de culcare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here