Află cum îți alegi corect perna pentru un somn odihnitor

2

Perna reprezintă un accesoriu foarte important care poate face diferența între un somn bun și unul mai puțin bun. Pentru a te asigura că alegi o pernă potrivită pentru tine, care să te ajute să ai un somn odihnitor,  e bine să ții cont de câteva lucruri, scrie ego.ro 

Sfaturi foarte utile. Cum alegi corect perna pentru dormit

În primul rând verifică fermitatea acesteia. Are legătură cu materialele umpluturii. Unele sunt mai moi, altele cu fermitate medie și există și perne mai dure.

Depinde de preferințele tale cu care te simți cel mai confortabil. De regulă, pernele cu umplutură naturală au o fermitate redusă, adică sunt mai moi și își modifică ușor forma atunci când se pune presiune pe ele.

Un alt lucru care necesită atenție este poziția adoptată în timpul somnului. Trebuie să ai în vedere felul în care tu dormi deoarece există perne înalte și joase, fiecare pliindu-se pe necesitățile persoanei.

Pernele înalte sunt adecvate persoanelor care au nevoie de o susținere crescută atunci când dorm pe o parte. Pentru oamenii care obișnuiesc să doarmă pe spate sunt indicate pernele cu o fermitate crescută și cu o înălțime mare pentru a contribui la aliniera corectă a gâtului și capului.

Citește și: Cum să speli pernele pentru a le menține pufoase și ferme. Trucul care funcționează de minune

Pernele cu spumă de memorie reprezintă alegeri bune în astfel de situații. Pentru persoanele care dorm pe burtă sau care își schimbă frecvent poziția în timpului somnului sunt indicate pernele joase sau medii.

Cât timp poate fi folosită o pernă

Durabilitatea pernei este un alt detaliu important de care este bine să ții cont atunci când mergi să cumperi. Cele de calitate înaltă se pot menține în condiții optime chiar și până la cinci ani.

De exemplu, cele umplute cu pene și puf de gâscă. Este foarte importantă și husa acesteia. Atât timp cât este un material rezistent va contribui la menținerea pernei în condiții bune pentru cât mai mult timp.

Forma pernei este tot un aspect important. Persoanele care nu au probleme de sănătate pot alege o pernă în stil clasic, deoarece le va facilita somnul. În schimb însă, dacă te confrunți cu diverse afecțiuni, ar fi mai bine să folosești o pernă anatomică.

Este foarte importantă și mărimea pernei. Se recomandă a fi aleasă în funcție de tipologia corpului. Spre exemplu, o persoană umerii lați va avea un confort sporit atunci când va alege o pernă de mari dimensiuni. O persoană minionă însă, se va simți mai bine dacă este o pernă de mărimi reduse.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here