Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta

1

Este ușor să vezi locurile murdare evidente dintr-o casă, precum laptele vărsat pe blatul din bucătărie, depunerile de săpun de la duş, sau chiar hainele murdare. Dar ce spui de locurile care poate că nu arată foarte murdare, dar care sunt de fapt cele care pot afecta sănătatea familiei tale?  CasoTeca îţi spune să ai mare atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta.

Poate că până acum nu ai acordat atenţie deosebită acestor locuri din casă. Este timpul să iei măsuri, pentru data viitoare când vei face curăţenie.

Bucătăria

Bucătăria este una dintre cele mai aglomerate camere și prin urmare, una dintre cele mai murdare. Toate elementele care încurajează bacteriile să crească, de la căldură la umiditate, se găsesc aici.  umiditate și alimente sunt ușor disponibile. Adaugă la acestea toate elementele aduse din exterior, cum ar fi fructele şi legumele nespălate sau germenii de pe genţi şi rucsacuri.

Cele mai murdare locuri din bucătărie, pe care trebuie să le cureţi cu regularitate sunt:

  • chiuveta
  • blatul
  • mânerele dulapurilor
  • frigiderul
  • electrocasnicele şi instrumentele mici de bucătărie
Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta
Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta

Baia

Din păcate, unele bacterii persistă în baie după fiecare utilizare. Pentru a te asigura că toate tipurile de bacterii coliforme sunt controlate, acordă o atenție deosebită întrerupătoarelor de lumină, manerelor de la uşi şi celor de la robinet. Păstrează la îndemână şerveţele dezinfectante pentru curăţarea zilnică.

Prosoape de baie și covorașele ar trebui să fie spălate cu apă fierbinte cel puțin săptămânal, și lăsate să se usuce complet. Prosoape de mână ar trebui să fie schimbat de mai multe ori pe săptămână.

Chiuvete din baie trebuie șterse zilnic, cu tampoane cu dezinfectant, în timp ce suportul pentru periuţe şi căniler, ar trbui curățate săptămânal.

Atunci când faci curăţenie, şterge cu dezinfectant şi pereţii din jurul vasului de toaletă.

Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta
Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta

Zonele de locuit

Fie că este vorba de un living sau camera de joacă,  de câte ori se adună familia, există murdărie ascunsă și bacterii. Gândeşte-te de de câte ori este atinsă telecomanda, tabletele, tastatura, consola de jos sau chiar telefon. Cei care ating aceste au mâinile curate întotdeauna?

Toate aceste tastaturi și controlere trebuie șterse zilnic,  cu un dezinfectant care este special pentru utilizarea pe aparatură electronică. Dacă cineva are o răceală sau virus, acestea ar trebui să fie curățate după fiecare utilizare. Și, nu uita comutatoare pe lămpi, plăci de comutare și clanțele de la uşi, trebuie şi ele şterse.

Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta
Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta

Un alt teren propice pentru bacterii si alergeni este tapițeria. Țesătura este expusă la strănuturi, mâini nespălate, alergenii ale animalelor de casă și la păr. Multe tipuri de bacterii pot trăi timp de mai multe zilepe acest suprafeţe.

Cel puțin săptămânal, aceste suprafețe tapițate ar trebui să fie aspirate. Apoi împrospătează cu un spray dezinfectant parfumat sau neparfumat.

Dacă cineva din casa ta are un virus sau erupții cutanate, acoperă suprafețe tapițate cu foi sau capace lavabile care pot fi schimbate și spălate frecvent pentru a dezinfecta.

Dormitorul

Această frumoasă oază, pe care ai creat-o în dormitor, poate adaposti ciuperci, bacterii și mii de acarieni și insecte. Cele mai multe pericole care te pândesc sunt de fapt, chiar în patul tău.

Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta
Atenţie! Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta

Paturile sunt folosite pentru a dormi, pentru sex,  socializare, mănâncă, de lucru și totul între ele. Dacă aşternuturile, păturile şi cuverturile nu sunt spălate des, acestea pot adaposti murdărie, care la rândul ei poate provoca:

  • iritaţii ale pielii, eczeme şi acnee
  • infecţii fungice şi bateriene
  • alergii şi probleme de respiraţie

Pentru a preveni toate acestea, lenjeria de pat trebuie schimbată cel puțin o dată pe săptămână și spălată în mod corespunzător. Studiile arată că după o săptămână, lenjeria de pat poartă mai multe bacterii decât un mânerul uşii de la baie. Dacă ai scos aşternuri curate din dulap şi simţi un miros stătut, este din cauză că uleiul de corp a rămas în fibrele de ţesătură.

Sursa text: The Spurce 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here