Beneficiile consumului de pere. Care sunt recomandările nutriționiștilor

1

Perele sunt dulci, zemoase și pot fi consumate într-o mulțime de combinații. Fructele sezonului sunt bogate în nutrienți benefici organismului. Hai să aflăm împreună mai multe despre beneficiile consumului de pere asupra sănătății.

Perele sunt unele din cele mai apreciate fructe ale acestui sezon. O pară de dimensiuni medii poate conține 100 de calorii și 6 grame de fibre. Perele pot fi servite simple sau incluse în tot felul de preparate precum plăcintele și nu numai. Aceste fructe delicioase îț pot aduce o mulțime de beneficii în timp.

Beneficiile consumului de pere

Perele, fructele de sezon ideale pentru slăbit şi diabet

O pară de dimensiuni medii conține 100 calorii, 27 grame de carbohidrați, 12% din necesarul zilnic de vitamina C, 6% din necesarul zilnic de vitamina K și 4% din necesarul zilnic de potasiu. Perele sunt o sursă minunată de energie, ajută la reglarea apetitului și îți oferă nutrienții zilnici necesari pentru o bună funcționare a organismului. Hai să aflăm împreună de ce sunt atât de îndrăgite aceste fructe și ce beneficii pot avea pe termen lung.

Consumul de pere ar putea reduce riscul de apariție al diabetului de tip 2

Beneficiile și proprietățile terapeutice ale perelor

Pe lista cu beneficii ale consumului de pere se numără și reducerea riscului de apariție al diabetului de tip 2 Studiile demonstrează că perele ajută la reducerea zahărului de sânge. Pere sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut. Analize făcute de Food and Function au demonstrat că persoanele care au consumat pere au avut un risc mai mic de a face în timp diabet de tip 2.

Cercetările au raportat o reducere de 18 % a riscului de apariția a diabetuui pentru persoanele care consumă pere și mere în mod regulat. O singură pară pe zi poate face o diferență considerabilă în timp, spun nutriționiștii.

Perele sunt bogate în nutrienți

Perele – apa 80%, fibre, potasiu, fier si vitamina C – FitClass Club Titan  Sector 3 Bucuresti – Sala Aerobic, Fitness, Kangoo Jumps, Kids Gym, TRX,  Cycling, Masaj, Sauna

Pe lângă gustul delicios, perele sunt bogate într-o mulțime de nutrienți benefici organismului. Perele sunt surse excelente de vitamina C, fibre, potasiu și vitamina K. Mai mult studiile spun că perele sunt bogate în magneziu și antioxidanți benefici organismului.

Datorită nutrienților benefici, se crede că perele pot ajuta la prevenirea apariției bolilor cronice. Perele pot oferi un boost sănătății inimii.

Perele conțin un antiinflamator puternic numit quercetină. Quercetina ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă, ajută la reglarea coleserolului și la reglarea presiuni arteriale.

Vezi și: Fructele sunt vedete vara. Află cea mai simplă rețetă de sirop de mure, făcut în casă

Perele ar putea să te ajute să pierzi în greutate

Dieta cu pere | Cum să slăbești eficient 3 kilograme în 5 zile

O pară de dimensiuni medii poate conține în jur de 100 de calorii și șase grame de fibre. Fibrele oferă senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta ți se va face foame mult mai rar și te vei putea bucura de o scăderea numărului de kilograme.

Un studiu desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni a arătat că persoanele care au consumat mere și pere în fiecare zi au pierdut câteva kilograme față de persoanele care au consumat gustări nesănătoase.

Perele sunt dulci și delicioase și pot fi o gustare minunată pentru momentele în care ți se face foame. În plus nu te vei simți vinovată, deoarece ele nu îți vor afecta în niciun fel dieta de slăbire.

Perele pot să prevină apariția inflamației

Dieta cu pere. Slăbești câte un kilogram în fiecare zi, cu ajutorul ei |  Spynews.ro

Printre beneficiile consumului de pere se numără și proprietățile antiinflamatorii ale acestora. Inflamația poate fi un răspuns natural al sistemului imunitar. Cu toate acestea, inflamația cronică poate produce probleme grave de sănătate în timp.

Perele sunt bogate în antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și la combaterea inflamației. Inflamația poate fi provocată de o mulțime de alimente pe care le consumăm aproape zilnic. Uite o listă de alimente care produc inflamația în corp și care nu sunt recomandate de nutriționiști.

Studiile au arătat faptul că perele sunt bogate în vitamina C și vitamina K, două componente extrem de importante când vine vorba de combaterea stresului oxidativ.

un comentariu

  1. […] Perele sunt dulci, zemoase și pot fi consumate într-o mulțime de combinații. Fructele sezonului sunt bogate în nutrienți benefici organismului. Hai să aflăm împreună mai multe despre beneficiile consumului de pere asupra sănătății. Perele sunt unele din cele mai apreciate fructe ale acestui sezon. O… Cititi mai multe aici: Beneficiile consumului de pere. Care sunt recomandările nutriționiștilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here