Bijuterie arhitecturală, unică în lume, își așteaptă proprietarul

2

Construită la sfârsitul secolului XIX-lea, mai exact în anul 1890, vila este un monument arhitectural și istoric, făcând parte din perioada Micului Paris. Secolul al XIX-lea, cu prelungirea lui de până la 1914-1916, a fost predominant francez în cultură, arhitectură şi repere cotidiene generale. De-a lungul timpului, vila a fost frecventată de aproape toate personalitățile vremii, dar și de oaspeți din străinătate, lucru care îi definește valoarea istorică.

Construită din cărămidă, pe un teren de 530 mp, este situată în Zona Știrbei Vodă, în vecinătatea Grădinilor Cișmigiu, parcul central al orașului, care este de asemenea cel mai vechi exemplu de arhitectură peisagistică al capitalei.

Poziția ultracentrală a clădirii este desăvârșită de Sala Palatului și Calea Victoriei. Cartierul cuprinde un mix echilibrat de stiluri de la Micul Paris, Art Nouveau, neoromanesc, Art Deco până la Modernist interbelic.

Stilul burghez, propriu-zis, se regăsește pe întreaga suprafață de 1400 mp construiți. Arhitectura vilei păstrează noblețea Epocii de Aur, în special stilul Biedermeier, stil decorativ care a împodobit saloanele elitei bucureştene în epoca romantismului.

Parterul edificiului este construit în bosaj și are ferestre largi în arc de cerc.

Primul etaj este decorat cu pilaștri dorici. Construcția dispune de spații largi: un subsol, un demisol, un etaj și o mansardă, având un front stradal de 9 mp.

Vila are 16 camere, 8 băi, 3 bucătării și 4 balcoane, fiind consolidată și renovată după 1940. În plus, casa dispune de patru locuri de parcare și un garaj.

În prezent, clădirea este un unicat arhtectural care își păstrează până în prezent farmecul caselor din secolul XIX-lea.

O dată restaurată, este perfectă pentru sediul unei companii, minihotel sau restaurant, datorită poziției ultracentale pe care o are. De asemenea, este potrivită atât pentru reședintă, cât și pentru investiție, fiind o proprietate care nu își pierde valoarea în timp, ci dimpotrivă aceasta crește exponențial, dovadă că eleganța nu are vârstă.

Citește și Decorațiuni pentru casă din plante uscate

 

„Micul Paris” dăinuie prin arhitectură, prin veacul secolelor și prin milioanele de oameni care se perindă prin fața clădirilor. O astfel de construcție îți oferă șansa să redecoperi și să simți emoția clipelor de glorie de altădată și să scrii istorie în paginile Bucureștiului. Casa a fost mereu un reper al bunului gust, un loc unde s-a scris istorie.

Pentru mai multe detalii, urmăriți edificiul aici.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here