Boilerul perfect pentru orice locuinţă

0

Încălzirea locuinţei şi a apei menajere reprezintă un confort fără de care cu greu ne-am imagina măcar o zi din viaţa noastră; de aceea este foarte important să ne informăm şi să facem alegerea potrivită nevoilor noastre, iar aceasta ar trebui să fie dictată în primul rând de calitatea şi fiabilitatea sistemului şi nu de preţ.

CasoTeca a aflat cum trebuie să alegem boilerul perfect pentru fiecare casă şi vă spune şi vouă!

În primul rând, trebuie să ştim utilitatea boilerelor, iar în al doilea rând, trebuie să ştim cum funcţionează acestea pentru a putea alege ce este mai potrivit pentru casa în care locuim. Astfel, boilerele pot fi de sine stătătoare sau pot încălzi apa prin intermediul instalaţiei de încălzire a locuinţelor. Pentru încălzirea apei, un aparat instant poate folosi mai multe tipuri de combustibili: energie electrică, gaz metan, propan, etc.

De departe, soluţia cea mai practică şi economică este de a prepara apa caldă menajeră prin intermediul boilerelor racordate la sistemele termice de încălzire a locuinţelor. Cele mai multe boilere au o serpentină prin care circulă agentul termic încălzit de cazan şi sunt denumite boilere monovalente.

Există şi boilere de preparare a apei calde menajere în regim bivalent, dotate cu 2 serpentine, una legată la un sistem solar şi cealaltă la un cazan de încălzire, care poate fi pe lemne, în condensaţie sau cu gazeificare, şi care funcţionează împreună sau alternativ în funcţie de necesarul de căldură.

Vitocell – boilerul perfect pentru casa ta!

Suprafaţa interioară a sistemului de preparare a apei calde are un impact decisiv privind igiena încălzirii apei potabile. Din acest motiv, Viessmann se bazează pe două materiale de înaltă calitate: oţel acoperit cu email Ceraprotect pentru protecţia în condiţii de siguranţă, de durată, împotriva coroziunii pentru gama de boilere Vitocell 100, şi oţel inoxidabil pentru cele mai înalte standarde de igienă în gama Vitocell 300.

Ideal pentru încălzirea apei calde în tandem cu pompe de căldură şi cu cazane în condensaţie Vitocell 100-V, disponibil cu un volum de până la 1000 litri, încălzeşte rapid şi uniform întregul volum de apă cu ajutorul serpentinei de mari dimensiuni care ajunge până la bază. Izolaţia termică deosebit de eficientă a produsului Viessmann, dispusă pe întreagă suprafaţă exterioară, face ca pierderile de căldură să fie foarte mici. La boilerele mari izolaţia termică poate fi detaşată pentru o manipulare mai uşoară.

Echipat cu două serpentine, boilerul bivalent Vitocell 100-B realizează încălzirea apei prin serpentina inferioară legată la sistemul solar şi, la nevoie, prin serpentina superioară legată la cazan. Încălzirea apei se face rapid şi uniform, iar pierderile de căldură sunt reduse datorită izolaţiei termice foarte eficiente. Dacă se doreşte încălzirea apei în regim monovalent, acest lucru se poate realiza prin racordarea în serie a celor două serpentine.

Cu o durată de viaţă lungă datorită construcţiei din oţel inoxidabil de înaltă calitate, deosebit de rezistent la coroziune, boilerul Vitocell 300-V, asigură un mod igienic de preparare a apei calde, adecvat pentru uz alimentar.

Acesta asigură un confort ridicat al apei calde, încălzind-o rapid şi uniform prin intermediul suprafeţei mari de transfer termic ale serpentinei. Şi în acest caz vorbim de pierderi reduse de căldură datorită izolaţiei termice deosebit de eficiente dispusă pe întreagă suprafaţă exterioară a boilerului.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here