Bradul coreean, un brad cu conuri de culoare albastru-violet

1

Bradul coreean (Abies koreana) așa cum se poate înțelege din denumirea sa, este originar din Coreea, unde se întȃlnește în zona montană. Face parte din familia Pinaceae.

Are o creștere lentă ajungȃnd la o înălțime de numai 3m în 10 ani și atinge vȃrsta maturității la 45-50 de ani, cȃnd dimensiunile sale sunt de 15-18 m înălțime și 1m diametrul.

Forma coroanei este piramidală. Pe crengile dese, se observă frunzele cu formă de ace, late și scurte, de circa 1,8 cm. Pe fața superioară, acestea sunt verde strălucitor, iar pe cea inferioară, argintii.

Exemplarele tinere, produc conuri de 7-8 cm, așezate perpendicular pe crengi, de culoare albastru gri ce devin apoi roz sau purpurii. Ele apar în mănunchiuri, un brad formȃnd 30-40 de conuri.

Frumusețea acestor copaci face să fie folosiți la decorarea grădinilor și la formarea paravanelor verzi în zonele în care verile sunt răcoroase și nivelul de precipitații este mediu.

Bradul coreean- îngrijire

Planta preferă un sol semi-acid, bogat în substanțe minerale, bine drenat, aflat în zone expuse soarelui 5-6 ore pe zi. Tolerează însă și semiumbra. Dacă umiditatea e prea mare, rădăcinile sale putrezesc. Nu este afectată de temperatura scăzută, în mediul natural iarna, aceasta coborȃnd pȃnă la -20 grade Celsius.

Nu rezistă la poluarea din orașe și este deseori consumată de cerbi și căprioare.

Vezi și: Pinul surubelnita, un copac tropical cu fructe delicioase

Trebuie verificata periodic pentru a preveni atacul dăunătorilor.

Pe piață se găsesc numeroase varietăți dintre care amintim: Aurea, cu ace galbene, Compact Dwarf , care nu depășește 3 m înălțime, Silberloke, cu ace răsucite, Green Carpet care crește sub formă de tufă și are conuri roz sau Silver Show, cu ace strȃns răsucite care lasă să se vadă partea argintie.

Un exemplar de 40 cm se vinde cu 200-300 lei.

Sursa foto: www.peisagistic.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here