Bun venit acasă la Moș Craciun! Iată cum arată tărâmul basmelor, Rovaniemi

1

În fiecare an îl așteptăm nerăbdători pe Moș Crăciun, în seara zilei de 24 decembrie. Probabil că fiecare dintre noi când am fost copii ne-am întrebat cel puțin o dată cum arată casa lu Moș Crăciun și unde locuiește. Cei mai mulți știm că vine din Laponia, însă puțini au auzit de Rovaniemi. Acesta este locul de baștină situat la Cercul Arctic de Nord, capitala Laponiei din Finlanda, tărâmul unde realitatea și basmele se întâlnesc.

Bun venit acasă la Moș Craciun! Iată cum arată tărâmul basmelor, Rovaniemi
Bun venit acasă la Moș Craciun! Iată cum arată tărâmul basmelor, Rovaniemi
Bun venit acasă la Moș Craciun! Iată cum arată tărâmul basmelor, Rovaniemi

Capitala provincială a Laponiei din nordul Finlandei are o populație de 60.038 locuitori. Această localitate este situată foarte aproape de Cercul Arctic, între dealurile Ounasvaara și Korkalovaara, la confluența râurilor Ounasjoki și Kemijoki.

Din punct de vedere climateric Rovaniemi este renumit pentru temperaturile sale scăzute și iernile întunecate, atunci când se poate observa și fenomenul denumit auroră boreală. Cea mai scăzută temperatură înregistrată a fost de −47.5 °C pe 28 ianuarie 1999, temperatura medie anuală fiind 0.2 °C. Perioada cea mai însorită din an este luna iunie, cu 19 grade, când soarele se poate vedea toată noaptea, cunoscută și ca ziua polară, în timp ce mijlocul iernii reprezintă momentul când soarele abia răsare; zăpada se menține timp de 183 de zile/an aici.

Rovaniemi este în prezent o importantă destinație turistică, deschisă din 1992. Această regiune este recomandată datorită peisajelor sale superbe și a numeroaselor oportunități de relaxare și distractie. Principalele puncte de atracție sunt: Podul Jätkänkynttilä recomandat pentru promenadă, de unde se poate privi Râul Kemijoki, se poate vizita Rovaniemi Town Hall și Lappia House – teatru, sală de concerte și biblioteca; un alt punct de atracție este Dealul Ounasvaara de unde se pot observa cu ușurință primele case construite de oameni, încă din cele mai vechi timpuri; și poate cel mai interesant și spectaculos fenomen pentru cei care ajung aici, Aurora Boreală, numită „Dance of the Spirits”.

Bun venit acasă la Moș Craciun! Iată cum arată tărâmul basmelor, Rovaniemi

Spiritul Crăciunului poate fi simțit cu adevărat în Rovaniemi, Finlanda, aici unde se sărbătorește așa cum se cuvine. Atmosfera este încântătoare, cu priveliști de basm, ninsori abundente, elfi, plimbări cu sănii trase de reni, brazi împodobiți cu multe beculețe, străzi iluminate ca-n povești, prăjituri de casă, băuturi calde, dansuri tradiționale, focuri de artificii și muzică specială de sărbătoare.

Sursa foto: https://www.facebook.com/pg/christmashousesanta/photos/

un comentariu

  1. […] În fiecare an îl așteptăm nerăbdători pe Moș Crăciun, în seara zilei de 24 decembrie. Probabil că fiecare dintre noi când am fost copii ne-am întrebat cel puțin o dată cum arată casa lu Moș Crăciun și unde locuiește. Cei mai mulți știm că vine… Cititi mai multe aici: Bun venit acasă la Moș Craciun! Iată cum arată tărâmul basmelor, Rovaniemi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here