Cadouri pentru bunici

2

Cadouri pentru bunici? Dulciuri, haine groase, ghete călduroase, ornamente colorate sau lămpi magice și cărţi personalizate?

De sărbatori avem liste pline cu jucării pentru copii, ne descurcam cu cadourile pentru partenerii de viaţă, dar de multe ori rămȃnem ȋn pană de idei cȃnd ajungem la cadourile pentru vȃrstnici mai ales dacă e vorba de socri sau dacă decidem să facem un drum pȃnă la o casa de bătrȃni. Nu știm ce poate să le facă rău sau ce le vine bine.

Iată cȃteva sfaturi care te pot scoate din impas:

 1. Evită dulciurile cu mulţi coloranţi, arome, conservanţi și verifică conţinutul de zahăr.
 2. Evită sucurile acidulate pentru că este posibil să le facă rău.
 3. Ocolește alimentele crocante pentru ca s-ar putea să nu mai aibă o dentiţie prea rezistentă.
 4. Dacă alegi haine, ţine cont ca acestea să fie lejere și confortabile, dar nu exagera. Chiar dacă nu mai au 20 de ani, cu siguranţă nu ȋși doresc haine urȃte sau cu 3 numere mai mari. Alege culori deschise, pasteluri. Pentru bunicuţe poţi alege nuanţe de roz, galben, verde sau albastru, iar pentru bunici poţi alege nuanţe de albastru sau verde. Negru, gri și maro, deși foarte des ȋntȃlnite, nu avantajază estetic și deprimă. Nu degeaba se ȋmbracă regina Angliei ȋn culori vesele.
 5. Cȃnd cauţi ȋncălţăminte, alege modele care nu sunt ȋnguste. Cu vȃrsta, piciorul se lăţește și mersul este stȃnjenit de pantofi și ghete prea strȃmte. Ai grijă ca talpa să fie flexibilă și să nu permită alunecarea. Pe ploaie și zapadă, treptele, unele treceri de pietoni și zonele pavate cu piatră cubică sau gresie pot deveni adevărate patinoare. De asemenea, vezi ca talpa să fie destul de ȋnaltă pentru a amortiza șocul ȋn timpul mersului. Pantofii cu talpa subţire nu sunt deloc practici.
 6. Cărţile pot fi o opţiune bună, dar scrisul trebuie să fie mai mare.
 7. Unele dintre cele mai drăguţe cadouri sunt lămpile magice. Acestea vor topi cu siguranţă inimile bunicilor. Ce sunt lămpile magice?

Sunt două lămpi cu leduri colorate care se conectează la wi-fi. Faci una cadou bunicilor și o păstrezi pe cealaltă. De cȃte ori atingi lampa, cea a bunicilor se va aprinde. Astfel vor știi ȋntotdeauna cȃnd te gȃndesti la ei.

Găsiţi astfel de lămpi pe www.uncommongoods.com.

 1. Bilete la un spectacol de teatru, balet sau opera, ȋn funcţie de preferinţe sau poate la un spectacol pentru copii unde pot să meargă cu nepoţeii.
 2. Dacă bunicii iubesc grădinăritul, un scaun pentru grădinari poate fi un cadou extrem de apreciat. Acestea au buzunare laterale pentru unelte și se pot așeza și invers pentru a proteja genunchii ȋn momentele cȃnd se plantează sau se scot din pămȃnt bulbii.

Vezi un astfel de scaun pe: www.amazon.com/INMTIE-Kneeler-Gardening-Protects-Foldable

 1. Dacă bunica este pasionată de gătit și are caiete pline de reţete, le poţi scana și poţi alcătui o carte de bucate personalizată. Aceasta poate conţine și fotografii de familie.

www.spacehive.com, www.etsy.com,

2 comentarii

 1. […] Cadouri pentru bunici? Dulciuri, haine groase, ghete călduroase, ornamente colorate sau lămpi magice și cărţi personalizate? De sărbatori avem liste pline cu jucării pentru copii, ne descurcam cu cadourile pentru partenerii de viaţă, dar de multe ori rămȃnem ȋn pană de idei cȃnd ajungem la… Cititi mai multe aici: Cadouri pentru bunici […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here