Canapele cu stil care au sfidat trecerea timpului

0

Pentru un plus de personalitate, alege canapelele cu o istorie în spate. Cu siguranţă le ştii şi le-ai văzut şi în filme. CasoTeca îţi prezintă canapele cu stil care au sfidat trecerea timpului.

Au trecut sute de ani de când aceste canapele de diferite stiluri au fost folosite pentru prima dată. În zielele noastre, mulţi designeri se folosesc de aceste modele şi le adaptează noilor nevoi ale consumatorilor.

Canapeaua Chesterfield datează din secoul al XVIII-lea şi are o istorie interesantă. Se spune că al patrulea Earl din Chesterfield, Marea Britanie, a fost primul care a comandat o asemenea canapea. Acesta a cerut un element de mobilier special care să-i permită să stea confortabil, iar costumul să nu se şifoneze. Canapeaua Chesterfield a devenit un simbol de rafinament nobil şi nu şi-a pierdut farmecul nici în ziua de astăzi. Materialul principal folosit la fabricarea acestei canapele este pielea, braţele sunt rotunjite, iar spatele este la aceeaşi înălţime precum braţele.

chesterfield

Unii spun că nimic nu simbolizează mai bine mobila de secol XVIII decât canapeaua cabriole. Cu spatele şi partea de şezut curbate într-o gentilă formă de S, această canapea este asociată cu perioada în care a domnit regele francez Ludovic al XV-lea. Stilul canapelei cabriole este caracterizat de rama de lemn expusă, de regulă curbată, cu partea de şezut şi braţele ceva mai jos amplasate. În plus, canapeaua cabriole are linii continue.

canapea cabriole

Canapeaua cu spatele de cămilă este atribuită designerului londonez de mobilă Thomas Chippendale, a cărui nume a influenţat puternic decorul englezesc de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. O adevărată canapea cu spate de cămilă are spătarul arcuit în mijloc, după care liniile coboară, asemenea spatelui unei cămile, de unde şi numele.

canapea spate de camila

Canapeaua Lawson este atribuită unui bogat om de afaceri, pe numele lui Thomas W. Lawson, care şi-a comandat un model de canapea pentru un plus de confort. Prima canapea Lawson din istorie a avut un spate stratificat, realizat din perne suprasaturate. Astăzi, poţi recunoaşte o canapea Lawson după cele trei perne care alcătuiesc spatele, dar şi după braţele care sunt amplasate mai jos. Există pe piaţă foarte multe modele care au plecat de la această canapea, iar textilele folosite sunt dintre cele mai variate.

canapea lawson

Deşi nu e la fel de veche precum modelele de canapele prezentate anterior, această canapea se apropie totuşi spre frumoasa vârstă de 100 de ani. Canapeaua Tuxedo îşi trage numele de la Parcul Tuxedo din New York şi este considerată unul dintre semnalele modernismului în anii 1920. Stilul este definit de braţe la acelaşi nivel precum spatele canapelei.

canapea tuxedo

Sursa foto: Freshome

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here