Ce să cumperi pentru casă dacă mergi în Italia, Olanda sau Cehia

1

O vacanţă petrecută în Europa vă poate îmbogăţi nu doar experienţa, ci şi colecţia de obiecte de decor din casă. CasoTeca îţi recomandă ce să cumperi pentru casă dacă mergi în Italia, Olanda sau Cehia.

O vacanţă în Praga, capitala Cehiei se poate lăsa cu achiziţii importante. Dacă vreţi să vă impresionaţi musafirii la cină, atunci neapărat să cumpăraţi un set de pahare din cristal de bohemia. În regiunile Bohemia şi Silesia, aflate pe terioriul Cehiei de astăzi, se producea cristalul de bohemia, renumit la nivel internaţional pentru calitate. Cu o istorie de secole, din mâinile meşterilor mai ies şi astăzi produse încântătoare. Centrul oraşului Praga este plin de magazine cu astfel de produse, de la tot felul de pahare, la platouri şi chiar figurine.

cristal bohemia
Ce să cumperi pentru casă dacă mergi în Italia, Olanda sau Cehia
cristal bohemia2
Cristalul de Bohemia este recunoscut la nivel internaţional

Dacă alegeţi să mergeţi în Olanda, puteţi face câteva achiziţii. Puneţi  la cale o excursie în orăşelul Delft, aflat între Rotterdam şi Haga, renumit pentru producţia de ceramică albastră de Delft, cu o istorie de peste 400 de ani. Faceţi o vizită la fabrica Royal Delft, unde preţul de intrare costă 12 euro. Veţi fi încântaţi de istoria produselor cu desene albastre şi nu veţi pleca cu mâna goală. Dacă nu aveţi timp de o plimbare până în Delft, atunci puteţi face achiziţii şi din Amsterdan, din magazinele specializate, pe care le veţi întâlni în plimbările prin oraş. Tot din Amsterdam, mai exact din Piaţa de flori, puteţi cumpăra bulbi de lalele.

ceramica delft2
Ce să cumperi pentru casă dacă mergi în Italia, Olanda sau Cehia

ceramica delft

Neapărat să vă planificaţi o vacanţă pe Coasta Amalfi. Farmecul micilor orăşele de pe coasta amalfitană, cu străzi înguste şi miros de lămâi, vor rămâne în amintire. Iar ca suvenir, puteţi cumpăra produse din ceramică realizate în Vietri Sul Mare, un mic orăşel aflat în apropiere de Salerno. Aici se produce ceramică încă de la 1600, şi tot de aici vine şi numele culorii „galben de vietri”, folosită la produsele ceramice şi recunoscută în întreaga lume. Voi ce aţi cumpărat din vacanţe?

ceramica vietr sul mare

ceramica vietr sul mare2
Ce să cumperi pentru casă dacă mergi în Italia, Olanda sau Cehia

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here