Datorită profesiei solicitante și ritmului rapid de viață, proprietarii au optat pentru o casă minimalistă, perfect funcțională. Arhitecții au echipat-o cu mult spațiu de depozitare, facilitând întreținerea, astfel încât toți membri familiei să aibă suficient timp pentru sport și alte hobby-uri.
Pavel Vopařil, CEO al magazinului online Bonami.ro și proprietar al casei ne-a spus: „Ne place conceptul practic și funcțional al casei, precum și interiorul acesteia. Paleta simplă de culori, ce folosește nuanțe de alb, gri și galben, împreună cu lemnul natural, confera spațiului atemporalitate și calm. Acasă ne dorim în principal să ne relaxăm și să petrecem timpul liber, nu să facem ordine în mod constant sau să căutăm lucruri. Datorită activității mele actuale am mobilat locuința cu accesorii originale și mobilier funcțional și confortabil. Am dorit să testez produsele unice pe care le oferim prin intermediul magazinul nostru electronic, bonami.ro. Acestea reprezintă o sursă de inspirație și mă ajută să realizez ce poate fi îmbunătățit.’’
În urmă cu aproximativ zece ani, Pavel Vopařil, care a devenit recent CEO al magazinului electronic cu mobilier și accesorii Bonami, a început să ia în considerare construirea propriei sale case. Ideea inițială a fost schițată împreună cu soția sa pe un șervețel, în timpul unei cine în oraș, dar ulterior a fost lăsată deoparte. În 2010, cuplul a apelat pe rând la mai multe studiouri de arhitectură și a primit mai multe propuneri. Cu toate acestea, niciunul nu le-a îndeplinit așteptările, până când le-a fost recomandat Arhitectul Rychtařík, de la un studio din Vyšehrad, Praga. Ducând un stil de viață similar, acesta i-a invitat să-i viziteze propria casă. Din acel moment, a existat un concept clar despre cum ar trebui să fie viitorul cămin al familiei Vopařil.
Proiectul a continuat fără probleme și construcția a început în aprilie 2015. Datorită unui Șef de șantier priceput și unei firme de construcții profesioniste, au reușit chiar să economisească bani față de bugetul inițial. Până în luna iulie a anului următor, cuplul împreună cu cei doi fii, s-a putut muta în casă nouă. Proiectul a prevăzut o casă modernă, cu două etaje, pe o structură de beton monolitic, concepută pentru a se potrivi stilului de viață dinamic și înclinației spre sport a familiei.
De aceea dispunerea încăperilor este clară, iar spațiul generos de depozitare completează camerele de la parter și primul etaj. Proprietarul, priceput la tehnologie, și-a dorit o locuință inteligentă, de ale cărei beneficii să profite din plin. În plus față de cheia electronică și sistemul de securitate, casa este prevăzută cu un sistem automatizat pentru jaluzele și deschiderea ferestrelor. Încălzirea este asigurată de o pompă Panasonic combinată cu încălzire prin pardoseală și recuperare de căldură. Acest sistem face posibilă răcirea vara și încălzirea iarna, menținând o temperatură optimă în interior pe tot parcursul anului.
Dispunerea casei are o diviziune clasică- livingul se afla la parter, împreună, cu bucătăria, diningul, o toaletă și camera pentru oaspeți, etajul are un dormitor principal, dressing, baie, toaletă și două camere pentru copii. Camera de zi se află cu doua trepte mai jos decât celelalte încăperi și este separată de zona pentru luat masa printr-un sistem de uși glisante așezate simetric. Impresionantă este balustrada subtilă din metal, alcătuită din funii de oțel verticale. Acest sistem a fost descoperit de proprietarul casei în perioada în care a lucrat în Olanda. În timpul construcției s-au produs mai multe modificări.
„Când a fost îndepărtat cofrajul, arhitecților li s-a părut interesant să lase plafonul din beton expus și să utilizeze contrastul acestei materii prime cu finisajul neted al pereților”, explică Pavel Vopařil, modul în care clădirea a evoluat și s-a schimbat pe parcurs.
„Lucerna de deasupra scării este, de asemenea, diferită. Inițial, trebuia să fie unghiulară, dar în cele din urmă a fost înlocuită cu mai multe luminatoarei rotunde, vitrate.”
Forma circulară corespunde, de asemenea, deschiderilor distanțate neregulat pe peretele exterior dinspre grădină și creează un motiv comun care se repetă în clădire sub diferite forme.
După trei ani, familia este încă încântată de casă. Mai rămâne de amenajat doar grădina.
O casă inteligentă: Diferite dispozitive din casă pot fi controlate folosind aplicația mobilă.
Dulapurile încorporate se regăsesc pe ambele nivele și facilitează menținerea ordinii.
Culori unice: Întregul interior este armonizat în alb, gri și galben în combinație cu nuanțe de lemn natur.
Descrieri încăperi și detalii:
Parter
Camera de zi, care a fost concepută cu două trepte mai jos decât parterul, este decorată cu piese de la Bonami: de exemplu, măsuța de cafea neagră De Eekhoorn sau puful gri Hübsch.
Masa mare din lemn de stejar se potrivește perfect cu fronturile bucătăriei. Acestea maschează în mod elegant ușa spre cămară. Scaunele în nuanțe de gri, galben și alb se încadrează în conceptul de ansamblu. Corpul de iluminat din bucătărie are același finisaj ca și blatul de lucru.
În blatul insulei din bucătărie este încastrată și plita de gătit împreună cu o hotă modernă.
Luminatoarele circulare poziționate deasupra scării reprezintă sursa perfectă de lumină naturală. Balustrada scării este realizată din cabluri de oțel. Sub scară a fost amenajat un colț original de lectură cu fotoliul comod Aiko marca Max Winzer, de la Bonami.
Etaj
Baia spațioasă cu duș este prevăzută cu mobilier furniruit la comandă. Suportul gri pentru periuțe de dinți este de la Pantone, iar oglinda albă Yamazaki Tosca de lângă chiuvetă este folosită pentru a stoca obiecte mici.
Dormitorul, la fel ca întregul interior, are mobilier simplu și confortabil. Peretele din spatele patului ascunde discret ușa băii.Cuierul, puful marca Loomi și oglinda albă înclinată de la Zuiver conferă un aspect lejer încăperii.
Citește și Casă contemporană cu elemente clasice la Buzău
[…] Casă de CEO – Căminul perfect pentru o familie activă […]